KıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Erdoğan rejimi beni Türkiye’ye sokmuyor, Kıbrıs Cumhuriyeti kızımın kimliğini vermiyor

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, karma evlilikten dünyaya gelen kızına doğum günü hediyesi olarak yurt dışı sehayati vermek istemesiyle ortaya çıkanları, sehayatin nasıl yapılacağı anlattı ve bunun; Kıbrıslıtürklerin var olma çabasını iki koldan sıkıştıran iki şövenist idarenin tarih boyunca halka reva gördüğü ‘ya beni seç ya onu’ tutumunun sonucu olduğunu kaydetti

Rahvancıoğlu: Erdoğan rejimi beni Türkiye’ye sokmuyor, Kıbrıs Cumhuriyeti kızımın kimliğini vermiyor

Sosyal medya hesabından kızına doğum günü hediyesi olarak planladıkları bir Londra seyahatinin kendileri için farklı bir deneyim ve heyecan olacağını ancak bu deneyimin bambaşka bir boyutu olduğunu söyleyen Rahvancıoğlu, kendisinin Türkiye’ye giremediğini hatırlattı.

Erdoğan rejiminin sebebini bilmediği bir şekilde, kendisine giriş yasağı koyduğunu, kendisinin de buna karşı dava açtığını ve bunun da hala devam ettiğini belirten Rahvancıoğlu, “Diğer yandan, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni idare eden şövenist zihniyet de kızıma Anayasal hakkı olan kimliği vermiyor. Yani o da güneyden seyahat edemiyor. Dava açtık, iki yıldır kararın okunmasını bekliyoruz” dedi.

“Ben Baf’tan kızım Ercan’dan uçağa binecek”

Rahvancıoğlu bu sebeplerden dolayı seyahatlerinin nasıl olacağını şöyle anlattı;

“Ben bir gün önce Baf’tan uçağa binip, kızımı karşılamak için Londra’ya gideceğim. Kızım da benden bir gün sonra, Ercan’dan yola çıkıp aktarmalı olarak yanıma gelecek.

Dönüşte de önce kızımı uçağa bindirip sonra başka bir havaalanında olan kendi uçağıma yetişeceğim. O Ercan’a inecek, ben de Baf’a! Sonra Lefkoşa’da buluşacağız”

“İki şövenist idarenin ‘ya beni seç ya onu’ tutumunu teslim olmamanın vicdan rahatlığı bana yeter”

Yaşadıklarının; Kıbrıslı Türklerin siyasal eşitliği olan; kendi iradesi olan, saygın ve onurlu bir halk olarak kabul etmeyi reddeden ve bu bağlamda birbirinden hiçbir farkı olmayan iki şövenist idarenin uygulamalarının kendileri payına düşen ufacık bir kısmı olduğunu kaydeden Rahvancıoğlu, bunun elbette üzücü, zor ve duygusal olarak yıpratıcı olduğunu anlattı.

Rahvancıoğlu, “İnsan ‘rötar olacak mı, yolculuğunda çocuğum güvende olacak mı’ gibi onlarca şey düşünüyor, kaygı hissediyor. Ama biliyorum ki, ne benim Türkiye’ye girememem ne de kızımın Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği alamaması, bizden kaynaklı sorunlar değil. Bu memlekette var olma çabamızı iki koldan sıkıştıran bu iki şövenist idarenin tarih boyunca halkıma reva gördüğü ‘ya beni seç ya onu’ tutumunun sonucu. Buna teslim olmamanın, kendi halkımın siyasal eşitliğini, iradesini ve bu topraklarda onurlu var oluşunu seçmenin vicdan rahatlığı bana yeter. Gerisi lafügüzaf” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu