InstagramKıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Buradaki teknik donanım dünyada sayılı havalimanında var

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, uzmanların “Alt yapı eksik, büyük risk taşıyor” dediği ve Meteoroloji kulesinden, gümrük ve polis alanlarının yapılmasının dahi unutulduğu proje için “Buradaki teknik donanım dünyada sayılı havalimanında var” dedi

Arıklı: Bizi 2050’li yıllara kadar taşıyacak bir yatırım

Anadolu Ajansı’na (AA) konuyla ilgili bir röportaj veren Arıklı, yeni terminal binası ve pistin 450 milyon euro yatırımla yapıldığını, açılışının da TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Temmuz’da 1974 savaşının yıldönümünde yapılacağını söyledi.

Arıklı, “Ercan Havalimanı, ‘KKTC’nin dünyaya açılan penceresi olacak. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edildi ve şu an yılda 10 milyon yolcu kapasiteli. Ek bir yatırımla bu rakam 15 milyona kadar çıkabilir. Bizi 2050’li yıllara kadar taşıyacak bir yatırım” dedi.

“Güney Kıbrıs’a fark attığımız projelerden biri, orada böyle bir havaalanı yok”

Uzmanların “Alt yapı eksik, büyük risk taşıyor” dediği ve Meteoroloji kulesinden, gümrük ve polis alanlarının yapılmasının dahi unutulduğu proje için “teknik donanımı dünyada sayılı havalimanında var” diyen Arıklı, projenin bölgenin en büyüğü olduğunu belirtti.

Arıklı, “Güney Kıbrıs’a fark attığımız projelerden biri, orada böyle bir havaalanı yok. Gurur duyduğumuz bir proje. Ülkeye yılda yaklaşık 30 milyon euro kazanç sağlayacak” dedi.











Başa dön tuşu