InstagramKıbrısManşetSiyaset

Eylem: Derhal bu faaliyetlere ve bu suça son verin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, camilerde “Kur’an kursları” verilmesine onay veren Eğitim Bakanlığı‘nın, Anayasa‘ya, Milli Eğitim Yasası‘na, Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi‘ne ve laikliğe aykırı davranarak suç işlediğine, çocukların beyinlerinin yıkanmasına imkan yarattığına vurgu yaptı

Eylem: Bakanlık, Anayasa’ya ve Eğitim Yasası’na aykırı davranarak suç işliyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Eylem, camilerde Kur’an kursları verilmesine onay veren Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na seslenerek “Bu suça son verin” dedi.

Eylem, “Eğitim Bakanlığı yaz döneminde düzenlenen ‘dini bilgiler faaliyetleri’ için 3 Temmuz 2023 tarihinde ‘uygundur’ yazısı yazıyor. Dini faaliyet adı altında Kur’an kurslarını, Anayasaya ve Milli Eğitim Yasası’na aykırı olarak onaylayıp suç işliyor” dedi.

“Bakanlık çocukların, şekerlerle kandırılmasına, beyinlerinin yıkanmasına bizzat olanak sağlıyor”

Kursları veren kişilerin camilerde imamlık yapan ve pedagojik formasyonu olmayan kişiler olduğunu ve Bakanlığın denetim dahi yapmadığını ya da yapamadığını kaydeden Eylem, Bakanlığın ayrıca, bu faaliyetlerle 18 yaş altı çocukların, şekerler, lokumlar, dondurmalarla kandırılmasına, beyinlerinin yıkanmasına bizzat olanak sağlayarak imkân yarattığını vurguladı.

Eylem, “Kuran kurslarını örgün eğitimin parçası haline getirme hamlesi olan bu hamle Anayasa’ya, Milli Eğitim Yasası’na, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne ve laikliğe aykırı bir hamledir, aska kabul edilemezdir” dedi.

“İlahiyat Koleji açılı,Suudi Arabistan müfredatı verildi”

Eylem şöyle devam etti;

“AKP, toplumsal yaşamı dini kurallarla dönüştürme hedefine yönelik sürdürdüğü siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim politikalarını yıllardır ülkemizde de hayata geçirmeye çalışmaktadır.

Dayatma paketlerle, yasalarla, vakıf, dernek, tarikatlarla, taşıma nüfusla bu politikaları, koltuk derdine düşmüş iş birlikçilerle rahatlıkla sürdürmektedir. Toplumsal dönüşümde en etkili yol olan eğitime öncelikli olarak el atılması bu nedenledir.

İlahiyat Koleji’nin açılarak Suudi Arabistan müfredatının verilmesinin sağlanması, vakıf, dernek, tarikatların kurulması, bunlara bağlı yurtların açılması, kuran kursları toplum mühendisliğinin en temel parçasıdır.

Sorgulamayan, biat eden, böylelikle kolay yönetilebilen bir toplum yaratma hedefine karşı duran öğretmene ve sendikasına saldıran, öğretmeni itibarsızlaştırıp, örgütünü ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları bu nedenledir.

“Derhal bu faaliyetlere ve bu suça son verin”

Eğitimin en temel ilkelerini, çocukların gelişim evrelerini, bilimi, yasaları, uluslararası sözleşmeleri yok sayan Kuran kurslarına izin veren Eğitim Bakanlığına çağrımızdır, derhal bu faaliyetlere, bu suça son verin.

Bilinmelidir ki, Diyanet-Sen’in açıkladığı gibi laiklik biz Kıbrıslı Türkler için zulüm değil, eşitlik, adalet ve demokrasiyle birlikte yaşam biçimidir.

Sendikamız ve öğretmenlerimiz, çağdaş, laik bilimsel eğitim ve toplum yapısı için dün olduğu gibi bugün de her türlü mücadeleyi sürdürecektir”











Başa dön tuşu