InstagramKıbrısManşetSiyaset

Ataoğlu: Yatırımcılara cazip fırsatlar sunacağız

Hükümetin küçük ortaklarından Demokrat Parti (DP) Başkanı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, yatırımcılara cazip fırsatlar sunmak için orman arazilerinin turizm bölgesi ilan edileceğini söyleyerek, bunun için yasa ve Meclis çalışması yapacaklarını da belirtti

Ataoğlu: Yatırımcılara cazip fırsatlar sunacağız, orman arazilerini turizm bölgesi ilan edeceğiz

Bağımsız TV’de yayınlanan “Markaj” programında Ali Baturay‘ın sorularını yanıtlayan Ataoğlu, ülkeye otel açmak, yatırım yapmak isteyenlerin sayısının yükseldiğini söyleyerek, bu talepleri olan iş insanlarına cazip fırsatlar sunacaklarını söyledi.

Bunun için de genelde tüm ülkede özelde ise Bafra bölgesindeki “alçak orman arazilerinin” turizm yatırımcılarına açılacağını söyleyen Ataoğlu, buraların da turizm alanı ilan edileceğini kaydetti.

“Yatırımcılar buralara otel, bakımevi, hastane gibi turizm odaklı tesisler yapabilecek”

Alçak orman arazilerinin turizm alanı olarak kullanılması için yasa ve meclis çalışması gerektiğini, bunun için çalışma yapacaklarını belirten Ataoğlu, sağlık turizmini de güçlendireceklerini, turizme açılacak bu bölgelerde
yatırımcıların otel, bakımevi, hastane gibi turizm odaklı tesisler açabileceklerini belirtti.

Ataoğlu, “Dünya Sağlık Turizm Konseyi’nde başkanlık dönemi KKTC. Sağlık turizminin bu yıl içerisinde hayat bulmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.











Başa dön tuşu