InstagramKıbrısManşet

Şahali: Ali Kişmir ipliklerini pazara çıkardı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, Gazeteci Ali Kişmir’e, yazdığı bir köşe yazısı nedeniyle “10 yıl hapislik” cezası öngörülen bir suçlamayla Başsavcılık tarafından açılan davanın, Kişmir’in söylediklerini söyleyen Kıbrıs Türk halkının tamamına açılmasını istedi

Şahali: Ali Kişmir ipliklerini pazara çıkardı

2020 yılında dönemin TC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri‘nin, Güvenlik Kuvveleri Komutanlığı‘na (GKK) ait “Beyaz Ev“de, Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekilleriyle yaptığı, Kıbrıslıtürklerin iradesini ilgilendiren “gizli toplantıyı” eleştiren köşe yazısı nedeniyle hakkında “10 yıl hapislik” cezası öngörülen bir suçlamayla Başsavcılık tarafından dava açılmasına tepki gösterenlerden biri de CTP Milletvekili Erkut Şahali oldu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahali, “Bu yurdun vicdanında yargılanıp çoktan mahkum edilmiş bir olay ve kahramanlarını ifşa edip ipliklerini pazara çıkardı diye Ali Kismir hakkında dava açılmış ve duruşma günü saptanmış. Dava konusu enteresan; Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın ‘manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif’ etmek” dedi.

“Hade! Bizi de herbirimizi teker teker dava edin”

Şahali şöyle devam etti;

“Bu ülkenin;

-Bütün kurumlarını, mevzuatını ve teamüllerini kendi siyasi ve maddi çıkarları için paspas edip üzerinde tepinenleri,

-Taşıdığı sıfatın gerektirdiği sorumluluktan uzaklaşıp haddini aşanları,

-Üstüne vazife olmayan işlere kalkışanları ve en önemlisi, halkın demokratik haklarını, iradesini ve ifade özgürlüğünü hazmedemeyenlere ayna tutup onları bildiğini, gördüğünü ve karşılarında olduğunu sadece Ali söylemiyor, Kıbrıs Türk halkı söylüyor. Hade! Bizi de, herbirimizi teker teker dava edin. Karanlıkta kalmayın artık, karşımıza çıkın! Çıkın ki yüzleşelim, bakalım kim yaman…”











Başa dön tuşu