EkonomiInstagramKıbrısManşet

KTÖS’den, ekonomiyle ilgili alınacak önlemler listesi

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora, ülkenin içinde bulunduğu koşullardan kurtulmasının; üretime dayalı ekonomik bir yapının oluşturulması ile mümkün olduğunu vurgulayarak, mevcut hükümetin acil olarak yapması gerekenleri madde madde sıraladı

Baybora: Hükümet sadece seyirci

Sendika adına yazılı açıklama yapan Baybora, ülkede yaşanan ekonomik krizin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, yüksek enflasyon ve her gün yapılan zamlar karşısında toplumun da günden güne fakirleştiğini kaydetti.

“Yaşananların temelini, kullandığımız para birimi, üretimden kopartılan toplum ve kötü yönetimler oluşturmaktadır” diyen Baybora, mevcut UBP- DP- YDP hükümetinin toplumun fakirleşmesi karşısında herhangi bir çare üretmemekle birlikte sadece seyirci kaldığını dile getirdi.

“Üretime dayalı ekonomik bir yapı oluşturulmalı”

Ülkenin içinde bulunduğu koşullardan kurtulması ve toplumun genel refah seviyesinin artmasının, üretime dayalı ekonomik bir yapının oluşturulması ile mümkün olduğunu vurgulayan Baybora, mevcut hükümetin acil olarak yapması gerekenleri de şöyle sıraladı;

1. Stabil para birimine geçilmesi gerekmektedir.
2. Enflasyonla mücadele politikalarının geliştirilmesi gerekmektedir.
3. Reel üretimin, hizmet üretiminin ve kamusal üretimin artırılması gerekmektedir.
4. Reel üretimin kooperatifçilik temelinde geliştirilmesi gerekmektedir.
5. Tüm üretim alanlarında teknolojik yatırımların yapılması gerekmektedir.
6. Çalışanların niteliklerinin eğitim aracılığı ile geliştirilmesi ve teknolojik donanımlara uyumlaştırılması gerekmektedir.

Baybora, “Çare bellidir. Acil eylem planının hayata geçirilmesi gerekmektedir. İhtiyacımız olan tek şey siyasi iradedir” dedi.











Başa dön tuşu