KıbrısManşet

Bu toplum kime güvenecek? | Ceza Yasası 106. madde ne diyor?

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) sınavsız/münhalsiz yapılan 63 istihdam, Ceza Yasası‘nın ilgili maddesine göre suç teşkil edebilir. Ancak Polis Genel Müdürü‘nün oğlunun da içinde olduğu istihdamlarla ilgili polise suç ihbarı gitmesi durumunda sonucun ne olacağı büyük bir çelişki doğuruyor

Ceza Yasası’nın 106. maddesine ne diyor?

Ceza Yasası’nın 106. Maddesi’ne göre; kamu personeli istihdamlarında, mevzuat dışında istihdam yapan ya da yapılmasına yol açan kamu görevindeki kişi ya da kişiler ağır bir suç işlemiş olur ve 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir.

Yani kurumda örgütlü sendika El-sen’in dava açacağını duyurduğu istihdamlarla ilgili, yukarıdaki madde kapsamında suç işlendiğini düşünen herhangi biri de polise giderek şikayette bulunabilir.

Polise şikayet durumunda adil bir tahkikat yapılır mi?

Kıb-tek’e yapılan ve infial yaratan sınav ve münhallerdeki “torpil ve soruların verilmesi” iddialarının dışında sınavsız/münhalsiz istihdam edilen 63 kişilik listede PGM Müdürü’nün oğlu da var.

İşte tam bu noktada, polise yapılacak herhangi bir şikayet durumunda, tahkikatın adil şekilde yapılıp yapılmayacağı sorusu büyük çelişki yaratırken, toplumda da büyük bir güven bunalımına yol açıyor.











Başa dön tuşu