InstagramKıbrısManşetSiyaset

Atlı: Kimse kimliğimizi elimizden alamaz. Tatar, üzerine vazife olmayan konularda görüş paylaşmasın

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Kıbrıslı diye bir millet yoktur” sözlerine sert çıkarak, kimsenin Kıbrıslının kimliğini elinden alamayacağını vurguladı

Atlı: Kimse kimsenin kimliğine müdahale etme hakkına sahip değil

TDP adına yazılı açıklama yapan Atlı Tatar’ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul’u nedeniyle temaslarda bulunmak için bulunduğu New York’ta, Anadolu Ajansı’na (AA) verdiği röportajda sarf ettiği, “Kıbrıslılık diye bir şey yoktur, Kıbrıs’takiler ya Türk ya da Rum’dur” sözlerine sert tepki göstererek, hiç kimsenin bir başkasının kimliğini elinden alamayacağını vurguladı

“Kimse kimliğimizi elimizden alamaz. Kimse kimsenin kimliğine müdahale etme hakkına sahip değil” diyen Mine Atlı, “Ben Kıbrıslıyım” diyenin Kıbrıslı, “Ben kürdüm” diyenin de Kürt olduğunu belirtti. Mine Atlı, “Gün olur, Hrant Dink’in katledilişinin ardından olduğu gibi, hepimiz saldırı altında olan bir kimliği sahipleniriz” ifadelerini kullandı.

“Kıbrıs’ta yasayan tüm etnik kökenlerin ihtiyacı olan tek şey; çözümdür, boş milliyetçilik naraları değil”

Bugün artık Kıbrıslı kimliğinin tehdit altında olduğunu, laiklik dahil birçok toplumsal değerin erozyona uğratıldığını vurgulayan Mine Atlı, bunları yapanların ve Kıbrıslıtürklerin iradesine ve kimliğine saldıranların sadece dışarıda bulunmadığının en büyük ispatının da Tatar’ın bu sözleri olduğunu kaydetti.

Mine Atlı, “Çözüm süreciyle ilgili haber beklediğimiz bir iklimde bulunduğu makama atanan Ersin Tatar, üzerine vazife olmayan konular hakkında görüş paylaşmaktan vazgeçsin. Kıbrıs’ta yasayan tüm etnik kökenlerin ihtiyacı olan tek şey; çözümdür, boş milliyetçilik naraları değil” dedi.











Başa dön tuşu