EkonomiInstagramKıbrısManşet

Eziyet sadece Kıbrıslı yurttaşa değil turiste de yapılıyor

Kuzey-güney arasındaki araçlı geçiş yapılan barikatlardan, kuzeye geçişlerde araçlara sigorta yapan Türk sigorta şirketleri, Maliye Bakanlığı‘nın uyarısına rağmen ısrarla POS cihazı bulundurmuyor ve nakit para istiyor. Nakiti olmayan turistler, geriye dönüp ATM‘lerden para çekip tekrar kuyruğa giriyor

Eziyet sadece Kıbrıslı yurttaşa değil turiste de yapılıyor

Ülkedeki kuzey-güney arası araçlı geçiş barikatlarında oluşan ve saatlerce süren uzun araç kuyruğu eziyeti senelerdir çözülemiyor.

Güneyde çalışan ve hergün barikatlardan geçmek zorunda kalan işçiler bir yanda, ülkesinin diğer yarısına ziyaret amaçlı gitmek isteyenler diğer yanda aynı eziyete maruz bırakılırken, olayın bir de turist boyutu son günlerde daha fazla göze çarpıyor.

Sigortacılar nakit istiyor, kredi kartı kabul etmiyor

Turistler, kullandıkları kiralık araçlarla kuzeye geçmek istediklerinde, yürürlükteki uygulamaya göre Türk sigortacılar bu araçlara 20 euro karşılığında 3 günlük sigorta yapıyor. Ancak uzayıp giden araç kuyruğu sırasında bekleyen turistler, sigorta yaparken de ayrı bir eziyete tabi tutuluyor.

Bazı Türk sigortacılar turistlerin kredi kartlarını kabul etmiyor ve nakik ödenmediği sürece sigorta yapılamayacağını söylüyor. Bu cevabı alan turistler geriye dönüyor ve nakit para çekerek tekrar araç sırasına giriyor.

Bazı turistlerin de bu eziyeti çekmemek adına, bazılarınınsa nakit para çekebilecekleri uygun ATM’nin yakınlarda olmaması nedeniyle geri dönmediği oluyor.

Bakanlık uyardı, şirketler umursamadı

Özgür Gazete‘nin edindiği bilgiye göre; yaşanan sıkıntı geçtiğimiz aylarda Maliye Bakanlığı’na şikayet edildi ve Bakan Özdemir Berova‘nın talimatıyla konuyla ilgili yazılı uyarı yapıldı.

Para, Kambiyo ve İnkişaf Sandığı İşleri Dairesi Müdürü Gürsel Gürbüz‘ün imzasıyla 1 Eylül’de Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği‘ne gönderilen yazıda, “POS cihazı bulundurulması gerektiğinin” belirtilmesine rağmen aradan neredeyse bir ay geçmesine rağmen sigorta şirketlerinin bu talimatı yerine getirmediği anlaşıldı.

Dün Fransız bir turist çiftin de kuzeydeki yakınları aracılığıyla aynı şikayetle gazetemize ulaşması, sigorta şirketlerinin neden nakit çalışma konusunda ısrarcı oldukları hakkında soru işaretleri doğurdu.











Başa dön tuşu