InstagramKıbrısManşet

Maviş: Öğretmen onurunu hedef gösterme kırmızı çizgimizdir

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, öğretmenlere karşı eleştiri sınırlarını ve maksadını aşan söylemlere karşı sendikal ve hukuksal haklarını kullanacaklarını kaydetti

Maviş: Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma ve öğretmen onurunu hedef gösterme kırmızı çizgimizdir

Sendika adına yazılı açıklama yapan Maviş, Gündem Kıbrıs adlı haber sitesinde yaptığı yayında, “Öğretmen top model gibi okula gitmezdi, 18 yaşındaki genç delikanlının gece hayalini süslemezdi”diyen Çiğdem Aydın‘ın sözlerine işaret ederek, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma ve öğretmen onurunu hedef göstermenin kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.

Maviş, “Sendikamız, AİHM’sinin ifade özgürlüğü ile ilgili kararlarına saygılı olup, her türlü yapıcı ve demokratik ilkeleri aşmayan eleştiriye açıktır. Sendikamız, eleştiriyi bir hak olarak görür ve bireysel, kollektif eleştirilere saygı duyar. Her eleştirinin haklılık payı olma ihtimaline karşın sonuna kadar dinlenilmesi gerektiğini savunur. Sendikamız için ifade özgürlüğünün sınırı nefret söylemidir” dedi.

“Eleştiri dışına çıkan ve maksadını aşan söylemlere karşı her türlü sendikal ve hukuksal hakkımızı kullanacağız”

Yapılan eleştirilerin hakaret içermesine; herhangi bir kurumu veya kişiyi hedef göstermesine; saldırı ve baskı kampanyasına dönüşmesine; düşmanlık örgütlemesine; nefret söylemi içermesinin ve linç kültürüne dönüşmesine bugüne kadar izin vermediklerini ve benzeri davranışlardan da kaçındıklarını kaydeden Maviş, “Bilinsin ki sendikamız ifade özgürlüğünü desteklerken, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma ve öğretmen onurunu hedef gösterme kırmızı çizgimizdir” dedi.

Maviş, “Bu anlamda eleştiri dışına çıkan ve maksadını aşan söylemlere karşı her türlü sendikal ve hukuksal girişimi yapacağımızı kamuoyunun bilgisine getiririz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu