InstagramKıbrısManşetSağlık

1 zanlı teminatla serbest, 7 zanlıya ek tutukluluk

Polisin içinde kurulan “Özel Soruşturma Birimi” tarafından yürütülen “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında tutuklanan, 3’ü doktor, 4’ü eczacı ve 1’i de sivil vatandaş olmak üzere 8 zanlı, bugün Lefkoşa‘da Mahkemeye çıkarıldı

Soruşturma kapsamında tutuklanan 8 zanlı Lefkoşa’da Mahkemeye çıkarıldı

Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal‘ın takip ettiği davanın görüldüğü Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne bugün, dün tutuklanan zanlı doktor Ö.B, zanlı eczacı M.F ve zanlı bir sivil vatandaş ile geçtiğimiz gün tutuklanan zanlı doktor H.U ve yine geçtiğimiz günlerde tutuklanan zanlı doktor S.T ve zanlı eczacılar Ö.E.T, E.T ve H.K olmak üzere 8 zanlı çıkarıldı.

Polis, dün tutuklanan zanlı doktor Ö.B ve zanlı eczacı M.F‘nin “Resmi evrak sahteleme“, “Sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla para ve mal temini” suçlarından tutuklandığını belirtti.

Reçetede adı yazanların bir kısmı “Doktoru tanımıyorum”, bir kısmı da “Tanıyorum ama muayene olmadım” şeklinde ifade verdi

M.F‘nin eczanesinde yapılan incelemede küpürü kesilmiş 8 adet ilaç bulunduğunu ve M.F‘nin evinde de arama yapılarak, telefon ve 3 bilgisayarına el konulduğunu aktaran polis, zanlı M.F‘nin “Hastalar eczaneye reçetelerle geldi ve ilaçları aldı” ifadesine karşın, reçetede adı yazanlardan alınan ifadelerde, kişilerin bir kısmının zanlı doktor Ö.B‘yi “hiç tanımadığını“, bir kısmının ise tanıdığını ancak “muayene olmadığını” söylediğini belirtti.

Doktor Ö.B: Hastaları görerek reçete yazdım

Zanlı doktor Ö.B tarafından M.F‘nin eczanesine yazılan 22 reçeteyle ilgili yaptıkları soruşturmada, reçeteerde hasta olarak adı geçen 14 kişinin, Ağustos ayında zanlı doktor Ö.B tarafından muayene edilmediğini tespit ettiklerini aktaran polis, buna karşında doktor Ö.B‘nin “hastaları görerek reçete yazdığı” savunmasını yaptığını belirtti.

Polis, Ocak-Ağustos ayları arasında M.F‘nin eczanesinden, 3 bin 137 reçetenin Sosyal Sigortalar‘a gönderildiğini, bunun bin 247‘sinin de zanlı doktor Ö.B tarafından yazıldığını, sadece Ağustos ayında ise Sosyal Sigortalar’a gönderilen reçete sayısının 358 olduğunu ve bunun 72‘sinin Ö.B tarafından yazıldığını aktaran polis, bu reçetelerden de 8‘inin sahte olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Polis, zanlı doktor Ö.D ve zanlı eczacı M.F‘nin de bölge halkını yakından tanımaları dolayısıyla soruşturmaya etki edebilecekleri ihtimaline karşın 3 gün ek tutukluluk talep etti.

Mahkeme zanlılara 3’er gün ek tutukluluk verdi.

Polis H.U ve H.K için 5’er gün tutukluluk talep etti

Polis, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan zanlı doktor H.U‘nun, hastaların bilgisi dışında zanlı eczacı H.K‘nın eczanesine sahte reçete yazdığını, soruşturma kapsamında zanlıların iş yerleri ve evlerinin de aranarak incelenmek üzere birçok reçete ve belgeye el konulduğunu aktararak, zanlılar hakkında 5’er gün ek tutukluluk talep etti.

Mahkeme zanlılara 5’er gün ek tutukluluk verdi.

Doktor kız ve eczacı anne babaya 3’er gün ek tutukluluk

Polis Mahkemede, tutuklu bulunan zanlı doktor S.T‘nin, eczacı olan annesi zanlı Ö.T ve eczacı olan babası zanlı E.T‘nin eczanesine, hastaları görmeden birçok sahte reçete yazdığının tespit edildiğini aktardı.

165 bin TL ve 201 bin TL değerindeki sahte reçetelerin de Sosyal Sigortalar Dairesi‘ne işleme gönderildiğinin belirlendiğini aktaran polis, zanlı baba eczacı E.T‘nin Sosyal Sigortalar’la anlaşması olmaması nedeniyle, kendi eczanesine yazılan reçeteleri de zanlı eczacı anne Ö.T‘nin eczanesi üzerinden daireye gönderdiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Zanlı doktor S.T‘nin, babasının eczanesine 32, annesinin eczanesine ise 14 adet sahte reçete yazdığının tespit edildiğini aktaran polis, 3 zanlının da iş yerleri ve evlerinde arama yapıldığını, birçok elektronik cihaz ve belgeye  el konulduğunu söyledi ve zanlılar hakkında 3 gün ek tutukluluk talep etti.

Mahkeme zanlılara 3 gün ek tutukluluk verdi.

Polis: Sahte reçeteye eczacının eşi imza attı

Polis aynı soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı sivil vatandaş N.S‘nin, yine aynı soruşturmada tutuklu bulunan eczacı eşi M.F‘nin Ağustos ayı içerisinde yazdığı toplam 358 adet reçeteden 8 tanesinin sahte olduğunun belirlendiğini, bunlardan 1 tanesinin de “hasta alıcı bilgilerinin olduğu yeri” zanlı N.S‘nin doldurduğunun belirlendiğini aktardı.

Polis zanlı N.S‘nin imzanın kendisine ait olduğunu kabul ettiğini belirtti ve incelenmek üzere el yazı örneklerinin alındığını kaydetti.

Mahkeme 2 zanlının teminatla tutuksuz yargılanmasına hükmetti.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar toplam 27 kişi tutuklandı, 17 kişi teminata bağlandı. 10 kişinin tutukluluğu devam ediyor.

Haber Merkezi











Başa dön tuşu