InstagramKıbrısManşetSiyaset

Bakanlar Kurulu’ndan, “Şartlı Tahliye Kurulu”na başvuru hakkı sürelerinde kısaltma

Bakanlar Kurulu, Cezaevi Disiplin Yasası’na bağlı Şartlı Tahliye Tüzüğü’nün 2 maddesinde değişiklik yaptı, “Şartlı Tahliye Kurulu“na başvuru hakkı için gereken süreyi, 90 gün süreyle geçerli olacak şekilde kısalttı

Cezasının 3’te 1’ini çekenler şartlı tahliye olabilecek

Bakanlar Kurulu’nun yaptığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe göre; ilgili tüzüğün dördüncü maddesi altında yer alan iki madde değiştirildi.

Değişiklik yapılmadan önce, aldıkları cezanın yarısını (2’de 1’ini) çeken cezaevindeki hükümlüler Şartlı Tahliye’ye başvuru yapabiliyordu, değişiklik sonrası ise süre kısaltıldı.

Bu kişiler artık aldıkları cezanın 3’te 1’ini çekmeleri durumunda Şartlı Tahliye Kurulu’na başvurabilecek.

Katiller de cezasının yarısını çektikten sonra şartlı tahliye olabilecek

Bakanlar Kurulu tarafından değiştirilen bir diğer madde ise “Taammüden Adam Öldürme” suçu ve “Taammüden Adam Öldürmeye Teşebbüs” suçu işleyip mahkum olan hükümlüleri kapsıyor.

Değişiklik yapılmadan önce bu suçu işleyenler; aldıkları cezanın 5’te 3’ünü çektikten sonra Şartlı Tahliye‘ye başvuru yapabiliyordu, değişiklik sonrası ise burada da süre kısaltıldı.

Bu kişiler artık aldıkları cezanın yarısını (2’de 1’ini) çekmeleri durumunda Şartlı Tahliye Kurulu’na başvurabilecek.

Kararda dikkat çeken bir diğer detay ise bu değişikliğin sadece 90 gün süreyle geçerli olacak olması. Kararın, henüz bu sene açılan yeni cezaevinin kapasitesinin de kısa sürede dolması nedeniyle alındığı konuşuluyor.











Başa dön tuşu