InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Ercan havalimanındaki İngilizce çeviri skandalını hatırlıyorsunuz değil mi?




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ercan Havalimanı‘na adını veren Şehit Binbaşı Fehmi Ercan‘ın, çeviri hatalarıyla dolu olduğu için kaldırılan biyografisinin anlatıldığı İngilizce panonun hala yenilenmediğine dikkat çekti

Özersay: Ercan havalimanındaki İngilizce çeviri skandalını hatırlıyorsunuz değil mi?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, “Yazıklar olsun. İki buçuk ayda iki paragraf yazının çerçevesini yapmadılar. Övünmeye gelince bir harman yer isterler” diyerek, “İki buçuk ay önce Ercan havalimanındaki İngilizce çeviri skandalını hatırlıyorsunuz değil mi?” diye sordu.

Ercan Havalimanı’na da adını veren Şehit Binbaşı Fehmi Ercan’ın özgeçmişinin skandal şekilde hatalı olan çevirisinin kamuoyuna yansıdığını hatırlatan Özersay, o dönem “Başbakan’ın müdahalesi ile hatalı özgeçmiş yazısı kapatılmış, yenisi devletin uzmanları tarafından hazırlanarak en kısa sürede yerine konulacaktır” açıklamasının yapıldığını anımsattı.

Özersay, “İki buçuk ay geçmiş olmasına rağmen hala durum aynı! İki buçuk ayda iki paragrafın çevirisini yapamayanlar övünmeye gelince bir harman yer isterler!!! Gerçekten yazıklar olsun!” dedi.

Neler olmuştu?

Yapımı 11 yıl süren ve açıldığı halde hergün bir eksikliği konuşulan Ercan Havalimanı’na adını veren Şehit Binbaşı Fehmi Ercan’ın, havalimanına koyulan ve biyografisinin anlatıldığı İngilizce panonun çeviri hatalarıyla dolu olduğu anlaşılmış ve kamuoyunda ciddi eleştirilere neden olmuştu.











Başa dön tuşu