InstagramKıbrısManşetSağlık

Seminerde, Uzm. Dr. İncirli ve Doç. Dr. İyigün sunum gerçekleştirdi



Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği Eğitim Komisyonu tarafından düzenli olarak organize edilen “Meslek İçi Eğitim” seminerlerinden sonuncusu “Multiple Skleroz (MS)’de Hekim ve Fizyoterapist Bakış Açısı” Cumartesi günü Gönyeli- Alayköy Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi

İncirli: Dünya’da her 5 dakikada bir kişiye MS tanısı konuluyor

Multiple Skleroz ve Kognitif Değişiklikler ile ilgili panel ve uygulama eğitiminin gerçekleştirildiği seminerde, MS konusunda Kıbrıs’ın kuzeyinde önemli bir isim olan Nöroloji uzmanı ve milletvekili Uzm. Dr. Sıla Usar İncirli MS hastalarında kognitif değişiklikler konusunda interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

Dünya’da her 5 dakikada bir kişiye MS tanısı konduğunu belirten Dr. Usar İncirli bu popülasyonun yaklaşık 30000’inin pediatrik (çocuk) yaş grubunda olduğunun da altını çizdi. Hem fiziksel hem bilişsel fonksiyonu etkileyen MS’in 30 yılda geliştirilen tedavilerle dünyada ve ülkemizde yönetilebilen bir hastalık haline geldiğini
belirtti.

İyigün, MS hastalarında görülen bilişsel değişiklikler ile ilgili sunum gerçekleştirdi

Hastalıkların tedavisinde hasta merkezli multidisipliner bakış açısına vurgu yapan Uzm.Dr. Sıla Usar İncirli’nin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Gözde İyigün, MS hastalarında görülen bilişsel değişiklikler ile ilgili “Fizyoterapist” bakış açısı ile kapsamlı bir sunumun gerçekleştirmiştir.

Bilişsel fonksiyonların korunması ve geliştirilmesinde önemli ve güncel bir alan olan “kognitif rehabilitasyon”un giderek önem kazandığını aktaran Doç. Dr. Gözde İyigün iyi bir rehabilitasyon için değerlendirmenin çok değerli olduğunu bu sebeple gerçekleştirilen bu ilk eğitimde, MS hastalarında kullanılan bilişsel değerlendirme yöntemleri ve ölçekleri ile ilgili fizyoterapistlere ve fizyoterapi son sınıf öğrencilerine uygulamalı değerlendirme yöntemlerine yoğunlaşan bir eğitimi verdi.

Kıbrıs Türk MS derneğinin de katılım gösterdiği etkinlik öğrenci ve meslektaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

“Meslek İçi Eğitim” seminerlerinin devam edeceğini belirten KT Fizyoterapistler Derneği Eğitim Sorumlusu Batuhan Dericioğlu, ilerleyen günlerde de Halk için fizyoterapi Eğitim Serileri’ni de başlatacaklarının belirtti.











Başa dön tuşu