InstagramKıbrısManşet

Uluslararası ve Avrupa Gazeteciler Federasyonları’ndan Kişmir çağrısı

Dünya genelinde 600 binden fazla gazeteciyi temsil eden Uluslararası ve Avrupa Gazeteciler Federasyonları (IFJ-EFJ), 10 yıl hapislik öngören yasa maddesiyle yargılanan Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Gazeteci Ali Kişmir‘e destek açıkladı

Uluslararası ve Avrupa Gazeteciler Federasyonları’ndan Kişmir çağrısı

Federasyonun kendi sitesinde yayınlanan haberde, Kişmir’in 2020 yılında sosyal medyada yayınladığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti siyasetini eleştirdiği köşe yazısı nedeniyle 28 Aralık’ta yargılanacağına dikkat çekildi, Kişmir’in güvenlik güçlerine “hakaret ve alay etmek” suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

Haberde, Uluslararası ve Avrupa Gazeteciler Federasyonları’nın Kişmir’in yanında yer aldığı belirtildi ve Kuzey Kıbrıs yetkililerine Kişmir’e yönelik suçlamaları geri çekme çağrısında bulunuldu.

Kuleli: Eleştirel sesleri bastırmaya yönelik bir operasyon

EFJ Başkan Yardımcısı Mustafa Kuleli de davayı “Kıbrıs Türk toplumundaki eleştirel sesleri bastırmaya yönelik bir operasyon” olarak nitelendirdi ve Kuleli’nin “Erdoğan hükümeti, Türkiye’deki gazetecilere yönelik baskıcı politikalarını Kıbrıs’a kadar genişletmeye çalışıyor” dediği kaydedildi.

IFJ Genel Sekreteri Anthony Bellanger ve EFJ Genel Sekreteri Ricardo Gutiérrez de Ali Kişmir ile tam dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, “Meslektaşımız Ali Kişmir’e yöneltilen asılsız ve orantısız suçlamaların geri çekilmesini talep ediyoruz. Gazetecileri susturmak için dava açmak otoriter rejimlerin yaptığı bir eylemdir. Yetkilileri, eleştirel gazetecilere karşı cezai soruşturma başlatmaya son vermeye ve onlara ifade özgürlüğüne ilişkin yükümlülüklerini hatırlatmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin orijinal hali için TIKLAYIN











Başa dön tuşu