InstagramKıbrısManşet

Latif: Israrla anjiyo labaratuvarı olmayan Mağusa Hastanesi’ne götürdüler

Vadili’de geçirdiği trafik çarpışmasının ardından hayatını kaybettiği açıklanan Yusuf Mert‘in ölümüyle ilgili açıklama yapan Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif, Mert’in kalp sorunu olmasına rağmen önce Mağusa, sonra Lefkoşa, ardından da Yakın Doğu Hastanesi’ne sevk edildiğini ve tedavi için 3 saatlik gecikme yaşandığını belirtti

Latif: Israrla anjiyo labaratuvarı olmayan Mağusa Devlet Hastanesi’ne götürdüler

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Latif, belediye çalışanı Mert’in, S-Mar Süpermarket önünde muhtemelen araba içerisinde geçirdiği kalp krizi sonucu çarpışmanın gerçekleştiğini söyleyerek, ambulansın olaydan 21 dakika sonra olay yerine geldiğini ifade etti.

Olay yerine gelen 112 ekiplerine, orada bulunan Mert’in oğlu ve iş arkadaşlarının Yusuf Mert’in kalp sorunu olduğunu söylediklerini ve vakit kaybetmeden Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürülmesi gerektiği uyarısı yaptıklarını belirten Latif, “Buna rağmen Yusuf’u ısrarla Presedür gereği anjiyo labaratuvarı olmayan Mağusa Devlet Hastanesi’ne götürmüşlerdir” dedi.

“Kalp sorunu olduğu ve Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürülmesi gerektiği uyarısı yapıldı”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Dün saat 12.23’de Vadili S-Mar Süpermarket önünde muhtemelen araba içerisinde geçirdiği kalp krizi sonucu personelim Yusuf Mert trafik çarpışması geçirmiştir.

Ardından 21 dakika sonra Ambulans olay yerine gelmiştir. Olay yerine gelen 112 ekiplerine orada bulunan iş arkadaşları ve oğlu babasının 5 tane stendi ve kalp sorunu olduğunu vakit kaybetmeden Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürülmesi gerektiği uyarısı yapmışlardır.

“Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde anjio cihazınında dolu olması nedeniyle Yakın Doğu hastanesine sevk edildi”

Buna rağmen Yusuf’u ısrarla Presedür gereği anjiyo labaratuvarı olmayan Mağusa Devlet Hastanesi’ne götürmüşlerdir. Oradan belli tetkitler yapıldıktan sonra Kalp Krizi olduğu anlaşılarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesine sevk edilmiştir.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesindeki tek anjio cihazınında dolu olması nedeniyle tekrardan Yakın Doğu hastanesine sevk edilir ve maalesef tüm müdahalelere rağmen kurtarılamaz.

“Sistemsizlik ve düzensizlikten dolayı geçen üç saatlik süre bir insanın canına mal oldu”

Kazanın olması ile hastaneye gidene kadar geçen sürede sistemsizlik ve düzensizlikten dolayı geçen yaklaşık üç saatlik süre bir insanın canına mal olmuştur.

Dakikaların altın kıymetinde olduğu bu tür olaylarda koordinesizlikten dolayı geç müdahalenin ölümle sonuçlandığını bir kez daha gördük.

#İnsanHayatıBuKadarDaUcuzOlmamalıdır.

Tüm ailesi, sevenleri ve beldemize başsağlığı dilerim”











Başa dön tuşu