InstagramKıbrısManşet

Uluçay: Biz bir cinayetle karşı karşıyayız…

Adıyaman‘da görülen İsias Otel davasını takip eden ve otelde yakınlarını kaybeden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Teberrüken Uluçay, bunun bir cinayet olduğunu söyleyerek, buradan çıkacak kararın gelecek nesillere bir borç olduğunu vurguladı

Uluçay: Biz bir aileyi kaybettik…

Davayı yerinde takip eden BugünKıbrıs’tan Emine Yüksel’in haberine göre; Uluçay duruşmaya;  Elvin Çavdır ve Havva Balcı Çavdır ile birlikte otel enkazında yaşamını yitiren Evren Çavdır’ın dayısı olarak katıldı ve şunları aktardı:

“Biz bir aileyi kaybettik. Aileden geriye ilkokul 3. sınıftaki kızımız kaldı. Bizim çocuklarımız buraya şampiyon olmaya gelmişlerdi. Ama geri dönemediler, bizde de bir aile yok oldu. Biz bugün buraya adaletin sağlanması talebiyle geldik. Çünkü binada eksiklikler olmasaydı böyle olmayacaktı.

“Gelecek nesilleri koruma sorumluluğumuz vardır”

Dün sanıkların ifadelerinden de anladığım kadarıyla bu bina otele dönüşmeseydi bizim çocuklarımız hayatta olacaktı. Biz bu olayın etkisini her gün yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. Biz bir cinayetle karşı karşıyayız.

KKTC’de 1974’te bir savaş oldu. Mağusa’da o savaşta 32 şehit verildi. Biz burada ne olduğunu anlamadan 35 kişiyi kaybettik. Biz buraya ancak akşam ulaştık. Kendi sivil savunma ekiplerimiz gelmeseydi belki de biz kendi cenazelerimize ulaşamayacaktık.

Depremlerde can kayıpları olabilir ama bu yaşanan bu binanın yapısı itibarıyla bakıldığında bunun bir cinayet olduğunu söylemek çok zor değil. Bunu böyle değerlendirmek farz olmuştur. Burada alınacak kararla gelecek nesilleri koruma sorumluluğumuz vardır.

Biz Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği olarak tek yürek olarak mücadeleye devam edeceğiz. Gelecek nesillerin bunun kader olmadığını anlamaları da bizim sorumluluğumuzdur”











Başa dön tuşu