13 binden fazla nüfus ve 8 binden fazla seçmeni bulunan Mesarya Belediyesi Başkanı Ahmet Latif ve bazı belediye çalışanlarına yönelik Mağusa Ağır Ceza’da açılan “sirkat” ve “görevi kötüye kullanma” davaları tam 25 aydır görüşülmeyi bekliyor
İhalesiz 13 bin sterline buzluklu kamyon alımı
Başkan Ahmet Latif, o dönem adı Akdoğan Belediyesi olan Mesarya Belediye Meclisi’nin 2018 yılında yaptığı toplantıda aldığı “su tankeri alınması için ihaleye çıkılması” kararına ve Kamu İhale Yasası‘nda bulunan “doğrudan alımların bedeli asgari ücretin 10 katını geçemez” maddesine rağmen, 2019 yılında belediyeye ihaleye çıkmadan 13 bin sterlin değerinde “buzluklu kamyon” alımı yapmıştı.
“İzinsiz alınan depoyu kamyona monte ettirip su tankeri olarak kaydettirdi”
Daha sonra Latif ve bazı belediye çalışanları hakkında inanılmaz bir iddia ortaya atılmış ve Latif’in belediye çalışanlarıyla birlikte, Devlet Emlak Malzeme Dairesi‘ne ait Akdoğan Süt Fabrikası’nın çatısındaki paslanmaz çelik çift çidarlı 10 tonluk süt deposunu izinsiz aldığı, makas atölyesinde buzluklu kamyona monte ettirdiği ve Motorlu Araçlar Dairesi‘nde de tür değişikliği yaptırarak Belediye adına “su tankeri” olarak kaydettirdiği gerekçesiyle şikâyetler yapılmıştı.
Latif: Siyasi baskı sonucu bu noktalara geldik
Konuyla ilgili daha önce Kıbrıs Postası’na konuşan Başkan Ahmet Latif, suçlamaları reddetmemiş ancak şikayetin yetkisiz biri tarafından yapıldığını söyleyerek, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nin envanterinde olmayan bir mal için kendilerine dava açıldığını belirtmiş ve “Siyasi baskı sonucu bu noktalara geldik” ifadelerini kullanmıştı.
Latif, “Elimizde mal sahibinin bu depoyu hiçbir karşılık beklemeden kapatılan Akdoğan Belediyesi’ne verdiğini tasdikleyen noter imzalı belge var” demişti. (Haberin tamamı için BURAYA tıklayın)
Ancak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Latif’in davası tam 25 aydır erteleniyor. Latif ve 3 personeli H.T, H.U ve S.U için 4173/2021 sayılı ceza davasıyla getirilen “Kamu Çalışanı Tarafından Sirkat” suçlaması da Latif’in bu iddialar karşısındaki savunması da havada duruyor.
Ayrıca yine aynı meseleden dolayı Latif ve ihale komisyonu üyesi 4 kişi hakkında “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Görevi İhmal” suçlamalarıyla açılan ayrı bir dava da bulunuyor.
Bu dava da ilk dava gibi tam 2 yıldır görüşülmeyi bekliyor. Yıllardır Mahkeme aşamasına gelmeyen davalardan “sirkat” suçlamasıyla açılan davanın son görüşülme tarihi ise bugün.