InstagramKıbrısManşet

Bıçaklı: İhtiyat Sandığı’na aylık 8 bin Euro maaşla danışman alındı

Kıbrıs Türk İşçi Sendikası (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklıİhtiyat Sandığı’na aylık 8 bin Euro maaşla danışman alınmak istenmesine tepki göstererek, konunun ihale yasasına aykırı olmasına rağmen yeniden oylandığını ve kabul edildiğini söyledi

Bıçaklı: İhtiyat Sandığı Fonu’ndaki birikimlerin bu şekilde harcanmasını kabul etmiyoruz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bıçaklı, geçen hafta yapılan Yönetim Kurulu toplantısında bu konunun görüşülüp reddedilmesine rağmen dün yapılan toplantıda konunun tekrar gündeme getirilerek ihale yasasına aykırı olmasına rağmen yeniden oylandığını belirtti ve devlet ve işveren temsilcilerinin oyları ile oyçokluğu ile kabul edildiğini söyledi.

İşçilerin kesintilerinden oluşan İhtiyat Sandığı Fonu’ndaki bu birikimlerin bu şekilde harcanmasını asla kabul etmediklerini söyleyen Bıçaklı, konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

“İhale yasasına aykırı olmasına rağmen yeniden oylandı”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

İhtiyat Sandığında Digital Arşiv Kurulması konusunda daha önce ihale yolu ile hazırlık yapılmasına rağmen bu işlemleri Hiçe sayarak bu konuda 8000 Euro ayda maaş ödenerek Yeni Danışman almak istenmekteydi.

Geçen hafta yapılan Yönetim Kurulu toplantısında bu konu görüşülüp RED edilmesine karşın dün yapılan Yönetim Kurulu toplantısına konu gündem dışı gündeme getirilerek ihale yasasına aykırı olmasına rağmen yeniden oylanmış ve devlet ve işveren temsilcilerinin oyları ile oyçokluğu ile kabul edilmiştir.

İşçilerin kesintilerinden oluşan İhtiyat Sandığı Fonundaki bu birikimlerin bu şekilde harcanmasını asla kabul etmediğimizi ve bu konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini isteriz.











Başa dön tuşu