InstagramKıbrısManşetSiyaset

Hristodulidis: Vatanın yeniden birleşmesi tüm önceliklerimizin en üst sırasında

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, vatandaşların yaşam kalitesinin iyileştirilmesini hedefleyen 80’den fazla eylemi içeren 2024 yılıyla ilgili hükümet programını açıkladı

Hristodulidis: Vatanın yeniden birleşmesi tüm önceliklerimizin en üst sırasında

Rumca yayın yapan Politis‘in haberine göre; Hristodulidis Kıbrıs sorununun, mutabakata varılan çerçeve temelinde çözülmesine dair esas hedefle 2024 hükümet programını taçlandırdı.

Hristodulidis, “İşgalin sona ermesi ve vatanın yeniden birleşmesinin tüm önceliklerinin en üst sırasında ve birincil endişeleri olduğunu” söyledi.

Hristodulidis ayrıca, Avrupa Birliği (AB) ilke ve değerlerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler‘in (BM), üzerinde mutabakata varılmış çerçevesi temelinde, sürdürülebilir ve kapsamlı bir çözüm aracılığıyla müreffeh ve yeniden birleşmiş bir Kıbrıs’ın ülkenin tüm olanaklarını değerlendirmelerine izin vereceğini de söyledi.

“Hedefimiz; müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden başlaması”

Zorluklar, problemler ve meydan okumaların farkında olduğunu ve bunları göz ardı etmediğini ifade eden Hristodulidis, Kıbrıs sorununun BM’nin ilgili kararlarında belirtildiği üzere, siyasi eşitliğe sahip iki kesimli iki toplumlu federasyon temelinde çözülmesi hedefiyle, müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden başlamasına dair hedefini de yineledi.











Başa dön tuşu