Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, ilaç tedarikinde sıkıntıların büyüdüğüne dikkat çekerek, yurttaşın ilaca ulaşamadığı durumlarda arayıp destek isteyeceği bir yardım hattı kurulması gerektiğini kaydetti
Özkunt: Arıklı’nın sözleri siyasetin geldiği düzeysizliğin son noktasıdır
Ada TV’de yayınlanan Günaydın Ada programında Nupelda Karabuğday’ın sorularını yanıtlayan Özkunt, ülke genelinde yaşanan sel felaketleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu, en büyük sebebin dere yataklarına yapılan evler ve çarpık yapılaşma olduğunu vurguladı.
Depremlerde de aynı durumun söz konusu olduğunu, sağlam olmayan binaların en ufak depremde yıkılırken, yasalara uygun şekilde yapılan binaların ayakta kaldığını belirten Özkunt, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın, yağışlarda kapanan ya da çöken yollarla ilgili “Yılların ihmalini bana soruyorlar” sözleri hakkında da konuştu.
Özkunt, “Sürekli geçmişe ve geçmiş uygulamalara atıfta bulunması siyasetin geldiği düzeysizliğin son noktasıdır. T izinleriyle ilgili de ‘Diğer partiler yapıyor, biz yapınca sorun oluyor’ demişti. Yol güvenliği konusunda gereken tedbirleri alsa ve mazeret üretmese daha iyi bir Bakan görünümü verecek ama olmuyor, topu başkasına atıyor. Ancak orası mazeret üretme değil icraat yeridir” dedi.
“Yurttaşın zararının süratle belirlenip giderilmesi gerekiyor”
Selde sürüklenen araçların, yıkılan direklerin, çöken yolların, su basan ev ve işyerlerinin olduğuna dikkat çeken Özkunt, zaten ekonomik sıkıntı içinde olan insanların bir de selin verdiği zararı karşılamasının mümkün olmadığını kaydetti.
Özkunt, “Yurttaşın zararının süratle belirlenip giderilmesi gerekiyor. Sosyal devletin gereği de budur” dedi.
“Yurttaşın ilaca ulaşamadığı durumlarda yardım isteyeceği bir yardım hattının kurulması lazım”
İlaç sıkıntısı konusunda sorular soru üzerine Özkunt, sorunlu yürütülen bir soruşturma süreci nedeniyle doktorların reçete yazmaya, eczacıların da reçete yapmaya çekinir hale getirilmesiyle sıkıntıların büyüdüğüne dikkat çeken Özkunt, yurttaşın ilaca ulaşamadığı durumlarda arayıp destek isteyeceği bir yardım hattı kurulması gerektiğini kaydetti.
Özkunt, “Doktor ve eczacıların üzerindeki baskı nedeniyle hata yapmamak için uğraşıyor. En büyük sıkıntı bu noktada muayene ücretleridir. Çünkü hasta ilacını ancak böyle yazdırabiliyor. 200-300 TL’lik ilaç alınacak diye 1000 TL’ye varan ve hatta bazen geçen doktor vizite ücretleri ödemeye mahkûm ediliyor insanlar. Bu yardım hattının acilen kurulması ve insanların ihtiyaç duyduğu ilaçların temin edilmesi gerekiyor” dedi.