EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Atan: Sepetin bir an önce güncellenmesi elzem oldu

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, hayat pahalılığının yüzde 3.84 olarak açıklanmasına tepki göstererek, sepetin bir an önce güncellenmesinin elzem olduğunu belirtti

Atan: Hayat pahalılığının yüzde 3,84 olarak açıklanması inandırıcı değil

Yazılı açıklama yapan Atan, İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu Ocak 2024 hayat pahalılığının 3,84 olarak açıklanmasının inandırıcı olmadığını ve sepetin güncellenmesinin ne kadar elzem olduğunu da açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

“Market fiyatlarında her gün artış yaşanırken ve ülkede pahalılığa bağlı et krizi yaşanırken, somun
ekmeğin fiyatının bile hükümetle üretici arasında anlaşmazlığa yol açan bir ortamda Ocak ayının 3,84
olarak açıklanması akla zarar vermektedir” diyen Atan, bu durumun ileriye gidilemeyeceğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

“Hayat madem ki bu kadar ucuz, halkın hangi yerlerden daha ucuz alışveriş yapabileceği açıklansın”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Hükümet’e tavsiyemiz hayat mademki bu kadar ucuz, halkımızın hangi yerlerden daha ucuz alışveriş yapabileceğini açıklamasını bekliyoruz.

Bu yapılan çalışmaların gerçek istatistik üzerinden yapılmadığının kanıtı olduğunu gözlemekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde özellikle TL olarak piyasadan alışveriş yapılırken, orada Ocak H.P. 6,70 olarak açıklanması bizlerin bu konudaki rahatsızlığınızda ortaya koymaktadır.

O nedenle sepetin biran önce güncellenmesi ve doğru ürünler üzerinden H.P. endeksinin açıklanmasının elzem olduğunu bir kez daha kamuoyunun bilgisine getiririz”











Başa dön tuşu