InstagramKıbrısManşetSiyaset

TDP: Bu mücadeleyi sonuca erdirmek aynı zamanda onlara olan borcumuzdur

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Kıbrıs’ta 1958-96 yılları arasında öldürülen gazeteciler ve sendikacılarla, 1976-79 yılları arasında Türkiye’de öldürülen Kıbrıslıtürk öğrencilerden oluşan “Demokrasi Şehitleri”ni saygı ve minnetle andıklarını belirtti

TDP: Tam bağımsız bir Kıbrıs için canlarını ortaya koydular ve ölümsüz oldular

Yazılı açıklama yapan TDP, tam bağımsız, özgür ve barış içinde bir Kıbrıs için canlarını ortaya koyarak mücadele eden ve bu uğurda ölümsüz olan Demokrasi Şehitleri’nin, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum toplumlarının barış mücadelesinin mihenk taşları olduğunu vurguladı.

TDP açıklamasında, “Bugün hala aynı hedef için mücadele edebilen Kıbrıslılar varsa, Demokrasi Şehitleri’nin bıraktığı miras sayesindedir. Bu mücadeleyi sonuca erdirmek aynı zamanda onlara olan borcumuzdur” ifadelerine yer verdi.

“Yurdumuzun bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz”

“Demokrasi Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” denilen TDP açıklamasında, barış içinde tam bağımsız bir ortak vatan mücadelesine yılmadan devam edecekleri, geçmişin acı olaylarının bu yolda kendilerine daima ışık olacağı belirtildi.

TDP, “Her biri birbirinden aydın, her biri birbirinden savaşçı 12 ölümsüz kahramanımızı unutturmadan, ne bedeller ödediklerini bir an dahi aklımızdan çıkarmadan tüm emperyalist güçlere ve iş birlikçilerine karşı yurdumuzun bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz” denildi.











Başa dön tuşu