InstagramKıbrısManşetSiyaset

Derya: İki tane de “Turist Ömer”iniz var, biri Tatar diğeri Töre

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, ülkedeki din ve eğitim politikalarını belirleyen ve atama hükümete emir veren TC Elçiliği’nin görevini Meclis’te Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na sordu, Çavuşoğlu, “Elçilik amirimiz değil muhatabımız” diyebildi

Derya: Dünya neleri konuşuyor ‘KKTC’de neler konuşuluyor

Derya, dünyanın yapay zeka potansiyeli, iklim değişikliği gibi konuları konuştuğunu ‘KKTC’de ise sahte diploma, liyakatsiz atama, siyasi müdahale gibi konuların konuşulduğunu söyledi.

Derya, “Üniversite alanı birilerinin kara para akladığı bir yere mi dönüşüyor?” diye sordu ve üniversitelerin hangi yıl açıldığı, sahipleri, mütevelli heyetleri, kampus adresleri gibi sorularla ilgili Meclis bilgisine getirilmek üzere rapor hazırlanması gerektiğini söyledi.

Bizim Bakanlarımız “Summak Dayı” mı?

Derya Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na, “TC Elçiliği’nin din politikası belirlemek gibi bir görevi mi var? Eğitim politikası belirlemek gibi bir görevi mi var? Bizim bakanlarımız ‘Summak Dayı’ mı da acaba TC Elçiliği’nin Din İşleri Müşavirliği bu işlere el atıyor? Sanki ortada toplumsal talep varmış gibi siyasi araç haline getiriyor?” sordu.

Çavuşoğlu ise bu soruya “hayır” diyemedi, “TC Elçiliği amirimiz değil, muhatabımızdır” demekle yetindi. Derya’nın açıklamalarına da “taraflı” dedi.

“İki tane de “Turist Ömer”iniz var, biri Tatar diğeri Töre”

Bu sırada Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin Meclis’te olmadığını fark eden Derya, atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yurt dışında olması nedeniyle ona vekalet edip etmediğini sordu.

Derya, “Zaten iki tane ‘Turist Ömer’iniz var. Biri Tatar biri Töre, buna bir de Ünal Üstel’i ekleyin. Nazik gözleri etkilenmesin diye Meclis’e gelmiyor ama başka yerlerde hiç rahatsız olmadan gezebiliyor” dedi.











Başa dön tuşu