InstagramKıbrısManşet

Basdişler Avcı’nın kızının düğününe mi gönderildi?

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nde yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında, hali hazırda bir “sahte diploma” davası bulunan YÖDAK Başkanı Turgay Avcı‘nın da ifadesinin alınacağı belirtiliyor

İddialar artık yüksek sesle dillendiriliyor

Özgür Gazete‘nin geçtiğimiz gün gündeme getirdiği, polise “soruşturmanın genişletilmemesi için siyasi baskı” yapıldığı haberlerinden sonra bu iddialar ayyuka çıktı, daha yüksek perdeden dillendirilmeye başlandı.

ozgur_gazete_kibris_sahte_diploma_berk_gunduz_POLİSE_SİYASİ_BASKİ

Haberin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz

Özgür Gazete’den Pınar Barut geçtiğimiz gün gündeme getirdiği haberinde; Yine aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan okulun Mütevelli Heyeti Başkanı, UBP‘li eski Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve tutuksuz yargılanan eşi Çalışma Bakanlığı Müdürü (Görevden alındı) Meray Dürüst’ün, davaya da konu olan faturasını okula ödeterek gönderdiği düğün basdişlerinin, siyasi atama olan üst düzey bir kurum yetkilisinin çocuğunun düğünü olduğu anlaşıldığını yazmıştı.

Ayrıca haberde; İlgili kişinin hali hazırda yüksek öğrenimle ilgili devam eden başka bir soruşturma kapsamında yargılanması ve kızının da aynı okuldan şüpheli bir “doktora” diploması bulunması da durumun iyice sarpa sarmasına neden olduğu belirtilmiş, bir başka bilgiye göreyse, yine ülkenin en üst siyasi makamlarından birinde olan kişinin kızının da aynı üniversiteden “doktora” diploması olduğu ve bu diplomanın da haksız edinilmiş bir diploma olma ihtimali üzerinde durulduğuna işaret edilmişti.

Özersay da iddialarla ilgili konuştu

Siyasi baskı iddialarını bu sabah yaptığı bir açıklamayla kuvvetlendiren Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay da soruşturmanın üst düzey siyasilere uzanmasından dolayı polise baskı yapıldığını söyledi.

ozgur_gazete_kibris_kudret_ozersay_sahte_diploma

Özersay’ın açıklamasının tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Özadam da Avcı’ya işaret etti

Kıbrıs Postası yazarlarından Levent Özadam da bu sabah yayımladığı köşe yazısının mesajlar bölümünde Turgay Avcı’ya hitaben şu cümleleri kurarak; iddiaları daha da güçlendirmiş oldu;

Sayın Turgay Avcı; Diploma sıkıntısı bitmişken şimdi de bambaşka konularda bir takım iddialar konuşulmaya başlandı. Konuyla ilgili çok yakında kapınızın çalınabileceği ve bir takım sorularla karşı karşıya kalabileceğiniz yönünde mesajlarınız gelmeye başladı…

İddialara gör; soruşturmaya konu olan basdişleri, geçtiğimiz Eylül ayında evlenen Avcı’nın kızının düğününe gönderildi. Ancak iddiaları sormak için aradığımız Turgay Avcı ise telefonlara cevap vermedi.

Ayrıca atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın bazı yakınlarının da aynı okuldan diploma sahibi olduğu ve bu diplomaların da haksız şekilde elde edildiği iddiaları da havada duruyor.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu