InstagramKıbrısManşetSiyaset

“Tarım Bakanı ve hükümet ortakları tarihe geçecek”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş Kelle‘nin et ithalatına izin vermek için birliğe baskı yaptığını söyleyerek, böyle bir karar alınması durumunda eyleme gideceklerini belirtti

“Baskı yapılıyor, kapı kapı geziliyor”

Yazılı açıklama yapan birlik, dün Tarım Bakanlığı’nda yapılan toplantıda Bakan Hüseyin Çavuş Kelle ve bürokratlarının inatla ithal kuzu ve dana etine izin verme konusunda birliğe baskı yaptıklarını söyleyerek, bu konuda birliğin tavrının net olduğunu kaydetti.

Birlik açıklamasında, “Günlerdir Hayvancılık Dairesi kapı kapı küçükbaş hayvancıyı arayarak kaç tane kasaplık kuzu vardır diye sormaktadır. Sadece mevcut hayvancının çok küçük bir kısmını arayarak kasaplık 35 bin kuzu olduğunu ortaya koymasına rağmen, inatla ithal kuzuyu başta olmak üzere yanında dana etine de izin verilmeye çalışılmaktadır” dedi.

“Tarım Bakanı ve hükümet ortakları tarihe geçecek”

20 yıldır bu ülkeye asla ithal kuzu eti getirilmediğini, ilk defa ithal kuzu karkas getirilmesi için bu hükümetin uğraş verdiğini söyleyen birlik, eğer inatla izin verilirse mevcut Tarım Bakanı ve hükümetin ortaklarının tarihe geçeceğini belirtti.

Birlik, “Birliğimizin kararı ülkede mevcut kasaplık kuzu ve dana fazlasıyla olmasına rağmen bugün Bakanlar kurulundan Hayvancılar Birliği’nin ve Kıbrıs Türk hayvancısının tavrına rağmen ithal et izni geçerse alacağımız karar nettir. Hemen eylem kararı alarak mevcut siyasetçilere gereken bedel ödetilecektir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu