InstagramKıbrısManşetSiyaset

Eylem: Yeni bir bahane mi üretildi?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, müdür ve müdür muavini atamalarını yapmayan Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı’nın, “Sınavı geçenler arasında sahte diplomalarla öne çıkan üniversitelerden diploma alan var” sözlerine tepki gösterdi

Eylem: Yeni bir bahane mi üretildi?

Sendika adına yazılı açıklama yapan Eylem, Kamu Hizmeti Komisyonu başkanının şimdi de yeni bir bahane üreterek, müdür ve muavinlik sınavına katılan müdür ve muavinlerden 26’sının diplomalarının sahte diplomalarla öne çıkan üniversitelerden olduğunu açıkladığını ve polisle iş birliği içinde araştırma yaptıklarını ifade söylediğini belirtti.

Eylem, “Ayrıca, bunların mülakatlarını yapıp atamalarını gerçekleştirdiğinde çocukların öğretmensiz kalacağını dile getirmiştir” diyen Eylem, “Sayın başkan” diyerek KHK Başkanı’na şu soruları yöneltti;

1. Öğretmenin sahte diploması varsa müdür veya muavin olamaz ancak öğretmen olarak kalması da sorun olmayacak mı demek istiyorsunuz?

2. Sınava giren adayların diplomaları şüpheli iseydi neden puanları verip kazananların listesini açıkladınız?

3. Yoksa sınavı kazanıp atama bekleyenler arasında atanmasını istediğiniz biri veya birileri yok diye mi ayak sürümektesiniz?

4. Geçmiş yıllarda atananların sahte diploma olma olasılığı yok muydu?

5. Kazanan muavinler yerine sırada atama bekleyen öğretmen adayları vardır. Sizin bunların atamasını yapmak göreviniz değil mi?

6. Okullar, çocuklar öğretmensiz kalmasın ama muavinsiz ve müdürsüz kalsın anlayışı eğitimin aksamasına neden olmuyor mu?

7. Sizin sınavı kazanan müdür ve muavinlerin mülakatlarını yapıp göreve başlatmayarak, sırada bekleyen öğretmenlerin atanmasını yapmayarak haklarını gasp etme hakkınız var mı?

8. Eğitim gibi elzem kamusal hizmeti aksatma, devlet okullarını kaos içerisinde bırakıp, kadroları eksik bırakma hakkını nereden buluyorsunuz?

“KHK siyasi kararlar üretip torpil şüphesi uyandıran açıklamalar yapan bir kurum haline geldi”

Eylem, “Kamu Hizmeti Komisyonu kamusal hizmeti aksatan, siyasi kararlar üretip torpil şüphesi uyandıran açıklamalar yapan bir kurum haline gelmiştir. Mülakatlar, atamalar isme, torpile bakılarak değil derhal yapılmalı hak gaspına, torpile, eğitimi kaosta bırakma tutumuna son vermelidir” dedi.











Başa dön tuşu