Kıbrıs

Sağlık ekipleri karantina merkezlerindeki yoğunluğa yetişemiyor

Bakanlar Kurulu’nun aldığı son karara göre, B Kategorisinden ülkeye gelen kişiler, devletin belirlediği karantina merkezlerinde 7 gün karantina da kalacak ve PCR testlerinin negatif çıkması durumunda da, karantina süreçleri tamamlanmış olacak

9 Eylül Çarşamba günü, Türkiye’den gelen ve saat 10:30’da Acapulco Hotel’de karantinaya alınan onlarca yolcunun, 8. günü doldurmalarına rağmen hala PCR testleri yapılmadı.

Acapulco Otel’de karantina sürecini geçiren kişiler, Özgür Gazete’ye ulaşarak, PCR testlerinin hala yapılmadığını ileri sürdü.

Yetkililerin kendilerine, PCR testi yapacak olan sağlık ekiplerin, karantina merkezlerindeki yoğunluğa yetişmekte zorlandığını söylediklerini ifade eden vatandaşlar, karantina merkezinden çıkmak istediklerini ve bir an önce PCR testlerinin yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Vatandaşlar, “Burada ciddi bir huzursuzluk var. İnsanlar çıkmak istiyor. Yasaya göre bizi en fazla 7 gün karantinada tutabilirler. PCR testlerimiz yapılsın ve evlerimize gidelim istiyoruz” dedi.











Başa dön tuşu