InstagramKıbrısManşetSiyaset

Holguin: Ada halkı ilerlemek istiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguin Cuéllar, bir şeyler yapma sorumluluğunun artık liderlerde olduğunu söyleyerek, “Umarım halkı dinleyebilirler” dedi

Holguin: Sorumluluk artık liderlerde, umarım halkı dinleyebilirler

Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘la dünkü görüşmesinin ardından konuşan Holguin Cuéllar “Sorumluluk artık liderlerde, umarım halkı dinleyebilirler” dedi

Görüşmede ana başlık Kıbrıs için “yeni ve resmi bir sürece tekrar geçilebilmesi” olurken Holguin “Çok yapıcı bir görüşmeydi. Duruşunu bir kez daha yineledi” dedi.

Holguin, bir süredir yaptığı görüşmeler ve aldığı bilgilere istinaden, “Kendisine Kıbrıs’ın kalıcı çözümlerini destekleyen bazı ülkelere ve uluslararası topluluklara yaptığım seyahatleri anlattım ve bu çok önemli bir şey. Geçtiğimiz aylarda sivil toplum kuruluşlarını, özel sekreterleri, gençleri dinledim ve bizzat onlarla tanıştım. Sadece burada değil, adanın tamamında herkes ilerlemek istiyor” dedi.

Holguin, “Artık bir şeyler yapmak liderlerin sorumluluğundadır. Umarım halkı dinleyebilirler” diyerek; halk ile liderlerin birbiri ile senkronize çalışması gerektiğini bir kez daha vurguladı.











Başa dön tuşu