InstagramKıbrısManşetSiyaset

Akıncı: “Böyle davranırsanız, yalnız denizde değil karada da Türkiye’ye komşu olacaksınız” demiştim


Kıbrıslıtürklerin seçilmiş son toplum lideri (4. Cumhurbaşkanı) Mustafa Akıncı, Rum liderliğine “Böyle davranırsanız, yalnız denizde değil karada da Türkiye’ye komşu olacaksınız” uyarısını yaptığını ancak işe yaramadığını söyleyerek, gidişin bugün o yönde olduğunu kaydetti

Akıncı: Kıbrıs Cumhuriyeti’nin çözüm olmadan AB’ye girmesinde yanlış siyasetin rolü büyük

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akıncı, Kıbrıslırumların yönetimindeki Kıbrıs Cumhuriyeti’in, çözüm olmadan ve Kıbrıs Türklerinin eşit toplumsal hakları tescil edilmeden AB’ye girmesinde, bir çok defa vurguladığı gibi Türk tarafınca izlenen yanlış siyasetlerin önemli rölü olduğunu söyledi.

Akıncı, “Kuşkusuz tek neden bu değildi. Yunanistan’ın AB genişlemesini veto tehdidi, AB’nin Türkiye’yi dışlayıcı tavırları, Türkiye’nin de demokrasiden uzaklaşması ve daha başka etkenler de olmuştur” dedi.

“Geldiğimiz noktada, resmen olmasa da ne yazık ki gidiş o yönde”

Akıncı, “Şurası da bir gerçek ki; gerek AB momenti yitirildikten sonra gündeme gelen Annan planı referandumu ve gerekse Crans Montana sürecinde bu kez özellikle Kıbrıs Rum liderliğinin olumsuz tavrı çözümsüzlüğün devamını getirmiştir” diyerek, belli bir dönem müzakereleri yürüten yetkili kişi olarak, “Böyle davranırsanız, yalnız denizde değil karada da Türkiye’ye komşu olacaksınız” uyarısını onlara da yeri geldikçe yaptığını ama işe yaramadığını kaydetti.

Akıncı, “Geldiğimiz noktada, resmen olmasa da ne yazık ki gidiş o yönde” dedi.











Başa dön tuşu