InstagramKıbrısManşetSiyaset

Yarkıner: Trafik güvenliği, her atamadan sonra daha da kötüye gidiyor!


Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Ayer Yarkıner, Karayolları Dairesi‘ni topa tuttu. Liyakatsizliğin ve niteliksizliğin, her Bakan atamasında daha da kötüye gittiğini işaret ederek, “Bunu ve bu yönetim zihniyetini hak ediyor muyuz?” diye sordu

Yarkıner: Eskiden donanımlı ve kalifiyeli insanlar vardı…

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yarkıner, ülkenin karayollarının güvenliğinden direkt olarak sorumlu olanın Karayolları Dairesi olduğunu belirtti, buna istinaden de yolların güvenli kullanım tedbirlerini, araç hız tespitlerini, yaya korunmasını ve araçların sahip olması gereken güvenlik donanımlarını belirlendiğini aktardı.

Bunun için Karayolları Dairesi Müdürünün, mühendislik unvanına sahip ve bu alanda mesleki gelişimini tamamlamış nitelikli mühendislerden seçilmesi gerektiğini kaydeden Yarkıner, böyle bir Karayolları Dairesi Müdürünün önceden var olduğunu hatırlattı, eski müdür İsmail Savaş Altan dönemindeki karayolları dairesinin teknik bilgi ve teknolojik kapasite olarak olması gereken kabiliyette olduğunu aktardı.

“Siyasi atamalar, liyakatin yerini aldı”

Süreç içerisinde siyasi atamaların liyakatin yerini aldığını belirten Yarkıner, “Zaman geçti, mühendislik kadroları iptal edildi. Makamlar, rüşvet havuzu gibi kullanılmak üzere düzenlendi. Mühendislik bilimi, özellikle bu dönemdeki kadar göz ardı edilmedi hatta insan hayatına mal olsa bile mühendislik dikkatte alınmadı” dedi.

Hükümetin en kötü olduğu, hatta ülkeye zarar verdiği iki teknik alanın karayolları ve enerji olduğunu aktaran Yarkıner, her geçen gün daha kötüye gidildiğinin bilinmesine, trafik güvenliğinin her atamadan sonra daha da kötüye gitmesinin devam etmesine rağmen kimse tarafından umursanmamasının üzücü olduğunu söyledi.

“Bir de buna sebep olana başarılı siyaset adamı ödülü verildi ya…”

Yarkıner, “Bu konu ne basında ne muhalefette gündem olmamıştır.  KTMMOB’nin haricinde, karayolu güvenliğinden sorumlu daire müdürünün niteliklerinin bu göreve uygun olmadığını kimse söylemedi” diyerek, “Yazık değil mi? Bunu ve bu yönetim zihniyetini hak ediyor muyuz? Bir de buna sebep olana başarılı siyaset adamı ödülü verildi ya…” dedi.











Başa dön tuşu