DünyaInstagramKıbrısManşetSiyaset

Hizbullah lideri, AB’ye baskı yapmak için Kıbrıs’ı hedef aldı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Avrupa üzerinde baskı oluşturmak amacıyla Lübnanlı yetkililere, tekne dolusu mültecinin Kıbrıs‘a gelmesi için “denizi açma” çağrısı yaptı

Nasrallah: Orta Doğu’ya en yakın Avrupa ülkesi olan Kıbrıs’a gitmek isteyenlere denizleri açın!

Dün canlı bir televizyon yayında konuşan Nasrallah, ulusal bir karar alınarak, “Avrupa’ya, Avrupa Birliği‘nin Orta Doğu‘ya en yakın ülkesi Kıbrıs‘a gitmek isteyen herkes için denizleri açın” çağrısında bulundu.

Nasrallah konuşmasında,  Suriyelilerin zorla teknelerden indirilmemesi gerektiğini de vurguladı.

Suriyeli mültecilerin şu anda Lübnan ordusu tarafından engellenmesi nedeniyle şişme botları kullanan insan kaçakçılarına yöneldiğini belirten Nasrallah, birçok kişinin bu yüzden denizde boğularak hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Hizbullah Lideri, Hassan Nasrallah

Dünyada kişi başına düşen mülteci oranı en yüksek olan ülke Lübnan

2019’dan bu yana benzeri görülmemiş bir ekonomik krize saplanmış olan Lübnan, yaklaşık iki milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor (dünyadaki kişi başına düşen en yüksek oran) ve defalarca uluslararası topluma bu mültecilerin ülkelerine geri gönderilmeleri çağrısında bulunmuşlardı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçtiğimiz günlerde Beyrut‘ta, öncelikle düzensiz göçü önlemek amacıyla; Lübnan’a 1 milyar Euro yardım sağlanacağını duyurmuştu. Duyurunun asıl amacının, Suriyeli mültecilerin Lübnan’da kalmasını sağlamak olduğuna inandıkları için Lübnanlılar tarafından eleştirilmişti.

Cyprus Mail











Başa dön tuşu