GüncelInstagramKıbrısSürmanşet

Toplamda 7 proje için yaklaşık 27 Bin Euro destek sağlanacak



Geleceğe İlham Ver (GİV) Küçük Hibe Programı sonuçları açıklandı. Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve gençleri, sivil toplum örgütleri (STÖ) ve şirketlerle bir araya getirerek, toplumsal faydayı önceleyen projeleri hayata geçirmeyi hedefleyen program, Mayıs ayı itibariyle uygulanmaya başlanıyor

Toplamda 7 proje için yaklaşık 27 Bin Euro destek sağlanacak

Gençlerin belirlediği toplumsal sorunlar temelinde hazırlanan yedi yenilikçi proje, insan hakları, çevre ve benzeri konularda çalışmalar yapacak. Toplumu dönüştürme arzusuyla yola çıkan gençleri desteklemek amacıyla GİV Küçük Hibe Programı, toplamda 7 proje için 26.266 Euro destek sağlayacak.

SEEing Youth Projesi çatısı altında yürürlüğe giren Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı, Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı kapsamında finanse ediliyor ve Kıbrıs Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği (KTYD) ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği (İKYD) tarafından yürütülüyor.

İnsan hakları, çevre, sosyal katılım ve sürdürülebilirlik gibi kritik alanlarda faaliyet gösterecek olan bu projeler, 15 Mayıs’ta gerçekleşen lansman etkinliği ile kamuoyuna duyuruldu. GİV Küçük Hibe Programı, adil, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak isteyen gençleri destekleyerek sosyal değişim, katılım ve kapasite geliştirme konularında aktif olmaya davet ediyor.

Gençlerin sesini duyurabilecekleri ve toplumsal değişimi sağlayacakları bir platform oluşturulması hedefleniyor

Program, gençleri STÖ’ler ve şirketlerle bir araya getirerek toplumsal fayda projelerini hayata geçirirken bu alanda daha da fazla benzer örnekler olması için farkındalık yaratmayı da umuyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan proje ekibi, uzun vadeli toplumsal dönüşümün sağlanması ve sorunların çözümü için, toplumdaki tüm aktörlerin katkı koyması gerektiği bilinciyle, kurumsal sosyal sorumluluk projelerine öncü olmak ve sektörler arası işbirliğine örnek teşkil etmek istediklerini açıkladı.

Ekip, seçilen projelerle, gençlerin seslerini duyurabilecekleri ve toplumsal değişimi sağlayacakları bir platform oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Projelerin kısa uygulama sürelerine rağmen kritik konularında etkili bir şekilde hareket etmemize olanak tanıyacaklarının altını çizen proje ekibi, toplum ve özellikle gençler için daha iyi bir toplumsal hayat yaratmaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

GİV Küçük Hibe Programı hakkında daha fazla bilgi edinmek için SEEing Youth‘un sosyal medya hesaplarını takip edebilir veya www.seeingyouth.org adresini ziyaret edebilirsiniz.











Başa dön tuşu