EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Serdaroğlu: Kına yak Başbakan, eserinle övün



Hayvan Üreticileri Birliği eylemine destek veren Hür İşçi Sendikaları (Hür-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, 3-4 sermaye babasının ve aradaki komisyoncuların zengin edilmek istendiğini söyledi, hükümet eğer hükümet olabilseydi, zaten bu kıymayı hayvancıya ve kasaba 300 TL’ye mal ettirecek politikayı yapabileceğini belirtti

Naimoğulları: Bütün mesele etmiş gibi gündemi değiştirip, bunun üzerinden üreticiyi dövüyorlar

Bakanlar Kurulu‘nun et ithali kararının ardından eylem kararı açıklayan üreticiler, bugün tüm bölgelerden Lefkoşa‘ya gelerek, sırasıyla Tarım Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis önünde eylem yaptı. Eylemciler Başbakanlığın kapısını kırarak içeri girdi, 5 eylemci önce polis tarafından tutuklandı, kısa süre sonra ise serbest bırakıldı.

Eylemciler, Başbakanlık önünde de balyaları ateşe verdi, itfaiye müdahale etti.

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş) ve Belediye Emekçileri Sendikası (BES) başta olmak üzere birçok sendikanın destek verdiği ve halen Başbakanlık önünde devam eden eylemde konuşan Birlik Başkanı Naimoğulları, hükümetin halkı düşünüyorsa yarından itibaren her aileye ayda 10 kilo bedava et vermesini söyledi.

Naimoğulları, “Eğer bu memlekette hayat pahalılığı çözülürse her şey çözülür ama bütün mesele etmiş gibi gündemi değiştirip, bunun üzerinden üreticiyi dövüyorlar” dedi.

“Kimse ekmeğimizi elimizden alamaz, geleceğimize göz dikemez. Bunlar geçici biz kalıcıyız”

Mustafa Naimoğulları

Hükümete, “Sizin derdiniz ‘ucuz et’ olmamalı” diye seslenen Naimoğulları, hükümetin yapması gerekenin; üreticinin elektriğini, mazotunu, yemini, samanını ve suyunu ucuzlatmak olduğunu belirtti.

Naimoğulları, “Hayvancı üretecek ve karşılığını alamayacak ve siz de toplumu mahvedeceksiniz. Bu mücadele bitmeyecek, ateşi yaktık. Halk hayvancının sokağa çıkmasını bekliyordu. Biz yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğiz, kimse ekmeğimizi elimizden alamaz, geleceğimize göz dikemez. Bunlar geçici biz kalıcıyız.
Hüseyin Çavuş Kelle’nin bize faydası yoktur, olsaydı bizi bu duruma getirmezdi” dedi.

Serdaroğlu: Kına yak Başbakan, eserinle övün

Eylemde konuşan Hür-iş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise son zamanların en büyük eylemine şahitlik edildiğini söyleyerek, atanmış Başbakan Ünal Üstel’e “Kına yak Başbakan, eserinle övün” diye seslendi.

Ahmet Serdaroğlu

Serdaroğlu, “Algıya bak; halk memnunmuş, dört gözle donmuş kıymayı beklermiş. Bizi kandıracak. Biz halkız, biz emekçiyiz. Çünkü sonunu biliyoruz, önce bir lütufmuş gibi 300 TL’den donmuş kıyma yedirecekler bize, ardından hayvancının, üreticinin maliyetini yükseltecekler, zenginliklerine zenginlik katacaklar” dedi.

3-4 sermaye babasının ve aradaki komisyoncuların zengin edilmek istendiğini söyleyen Serdaroğlu, hükümet eğer hükümet olabilseydi, zaten bu kıymayı hayvancıya ve kasaba 300 TL’ye mal ettirecek politikayı yapabileceğini belirtti.

Serdaroğlu, “Halkına yani bizlere ucuz et mi yedirmek istiyorsun? O zaman hodri meydan; hade in sahaya da girdileri düşür bakayım. Buldu kolay yolu, donmuş getirecekmiş” dedi.

Kendisinin de tüm yurttaşların da yiyeceği eti ve kıymayı bilmek isteyeceğini, içine ne koyulduğunu görmek isteyeceğini belirten Serdaroğlu, gelecek olan donmuş ürünlerin ne olduğunun bilinmediğine de atıfta bulundu.

Aynı zamanda Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafını temsil eden ve şu anda pazarlık durumunda olan Serdaroğlu, “Madem bu halkı düşünüyorsun, asgari ücretliye neden yüzde 23 artışı vermedin? Hep şovdur işiniz hep şov. Daha konuşacak çok şey var. Bundan sonraki eylem süreci de nasıl ve ne şekilde olacak başkanla konuşup karar vereceğiz. Bugün Yönetim Kurulu olarak buradayız, yarın gerekirse tüm Hür-iş ve halk da burada olur. başbakan da görür memnun mu halk değil mi” dedi.

Yalınkaya: Bizi üretimden kopartmak, topraklarımızı da peşkeş çekmek istiyorlar

Eylemde konuşan bir diğer sendika başkanı da BES Başkanı Mustafa Yalınkaya oldu. Yalınkaya, kendilerinin de belediyelerde birçok dayatmaya karşı mücadele veren emekçi kesimi temsil ettiklerini hatırlattı.

Yalınkaya, “Direneceğiz, üretimden kopmayacağınız. Bu toplumun birkaç sektörü kalmışsa ve üretim yapıyorsa, ondan kopartmak, topraklarımızı da peşkeş çekmek istiyorlar” dedi.

Mustafa Yalınkaya

Ünal Üstel’e seslenen Yalınkaya, “Sayın Başbakan uzağa gitme, kabine içinde dönen yolsuzluklar diz boyu” dedi.

Yalınkaya şöyle devam etti;

“Biz biliyoruz; birkaç sermayedarın sermayelerinin üstüne sermaye katmak için politika yapıyorlar. Bu ülkenin sorunu; var olma ve yönetebilme sorunudur, gariban emekçi sorunudur.

Son kalelerimiz üretimde birkaç sektördür. Sakın ha sakın! Ölümüne yanınızdayız. Bu siyasiler var ya bu halktan aldıkları oyları ihanet olarak geri ödüyorlar. Başbakanın koltuğu sallanır. Oda biliyor.

Mutfaklarda tek sorun et mi? Narenciyeyi bitirdiler, toprak ürünlerini yediler, kurumlarımızı teker teker kapattırdılar. Direneceğiz, hep birlikte direneceğiz. Yönetim Kurulu olarak geldik, ancak emekçilerimizle sokağa çıkmaya hazırız. Gazanız mübarek olsun”

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu