EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Maviş: Toplumsal beklenti hükümetin diyalog sürecini başlatmasıdır

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, hükümetin hala cevaplamadığı rüşvet ve yolsuzluk iddialarını tek tek sıralayarak, “Aynaya bakmanız gerekmiyor mu?” diye sordu

Maviş: Toplumsal beklenti hükümetin diyalog sürecini başlatmasıdır

Sendika adına yazılı açıklama yapan Maviş, hayvan üreticileri ve yetiştiricilerinin toplumsal varoluş mücadelesinin ve üretim zincirinin mihenk taşlarından olduğunu söyleyerek, “Onlar üretirse, biz var olabiliriz” dedi.

Bu topraklarda ayakta durmanın yegane temeli olan üretimin sahibi üreticiler ile hükümetin diyalog sürecini başlatmasının toplumsal beklenti olduğuna vurgu yapan Maviş, “Hükümetin üretim maliyetlerini düşürerek, toprağından, hayvanından, sütünden başka geliri olmayan gerçek üreticiye daha fazla teşvik vererek halka yerel ucuz et sunma şansını, güvenirliği belirsiz donmuş et için tercih etmesi, ‘rant’ kuşkularımızı artırmaktadır” dedi.

“Sizler unutmuş olabilirsiniz ama biz hatırlıyoruz”

Maviş şöyle devam etti;

“Tarlasını, hayvanını bırakıp şehire üretici gelmişse, ‘voyvoda’ ve ‘milyonluk traktör’ söylemleri ile bu eyleme gölge düşürmeye çalışan sayın bakanlar sizin de ara sıra aynaya bakmanız gerekmiyor mu?

Kendi makam arabalarınızı, festival seyahatlerinizi, izaz ikramlarınızı, turizm fuarı harcamalarınızı, partizanca istihdamlarınızı, eşe dosta yapılan kıyaklarınızı, kamu arazilerini peşkeş çekme girişimlerinizi, sahte diploma ve rüşvet ile anılmanızı sizler unutmuş olabilirsiniz ama biz hatırlıyoruz.

“Rüşvet, yolsuzluk, şaibe…”

Toprağın efendisi üreticiyi yok sayan sizler, aşağıdaki sorulara cevap verebilir misiniz?

1. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın malvarlığındaki artış ve servet artışının kaynağı olarak gösterilen 3 milyon dolar ciro ile 10 milyon sterlinlik şirketlerin yasal olarak beyan edilmesi ve vergi verip vermediği konusundan haber var mı?

2. İş insanı Redif Nurel’in Kalkınma Bankası’ndan bir kredi talebi sırasında Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve Milletvekili Hasan Tosunoğlu tarafından kendisinden 2,5 milyon TL rüşvet istediği iddiasından bir haber var mı?

3. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ilgili ortaya atılan 50 milyon dolarlık rüşvete aracılık iddiasıyla ilgili bir haber var mı?

4. Hukuka ve kamu yararına aykırı bir şekilde T&T Havalimanı Şirketi’nin 59 milyon Euro vergi borcunun silinmesi ve elektrik borcunun faizinin silinerek, taksitlendirilmesi ile ilgili bir haber var mı?

5. KIB-TEK’in akaryakıt alımlarında yaşanan 6.7 milyon dolarlık şaibelerden bir haber var mı?

6. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı İzin Kurulu’nun belli sayıda turistik T, kiralık araç ve taksi iznini torpil mekanizmasına göre verdiği iddiaları ve sonrasında bu izinlerin iptal gerekçesiyle ilgili bir haber var mı?

7. YDP Kurultayına destek sözü ile kaç kişinin işe alındığı ile ilgili bir haber var mı?

8. ‘Sahte diploma’ meselesi ile ilgili milletvekili, ilçe başkanı, üst düzey bürokratlar ile yürütülen soruşturma ile ilgili bir haber var mı?











Başa dön tuşu