GüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Kıbrıslıların, ABD’ye vizesiz girmesi ve her ziyarette 90 güne kadar konaklama hakkına sahip olması bekleniyor !!


Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti, vatandaşları için Amerika Birleşik Devletleri‘ne (ABD) vizesiz seyahat sağlama arayışının “son aşamasında” olduğunu açıkladı

Kıbrıslıların, ABD’ye vizesiz girmesi ve her ziyarette 90 güne kadar konaklama hakkına sahip olması bekleniyor

Cyprus Mail‘in haberine göre kabine toplantısında konuşan Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs ve Amerikan hükümetleri arasında kurulan stratejik söylemin “tarihi niteliğini ve önemini” övdü ve kabinesini anlaşmanın uygulanması için çalışmaya çağırdı.

“Birçok bakanlığı, enerji, güvenlik, ticaret, yatırım çekme, araştırma ve teknoloji ve kültür gibi birçok konuyu etkiliyor, bu nedenle herkesin işbirliğine ihtiyaç var” dedi.

Vize muafiyetinin kalkması durumunda Kıbrıs 41 ülke arasında yer alacak

Kıbrıs Cumhuriyeti, vatandaşları için ABD’ye vizesiz seyahat sağlarsa, şu anda ABD’nin Vize Muafiyet Programı‘na (VWP) erişimi olan 24’ü Avrupa Birliği üyesi olmak üzere toplam 41 ülkeye katılacak.

Kıbrıs vatandaşları vize başvurusunda bulunmak yerine, ülkeye her ziyarette 90 güne kadar erişim sağlamak için Elektronik Seyahat Yetkilendirme Sistemini (Esta) dolduracaklar.

Esta aracılığıyla ABD’ye seyahat edenlerin tamamen geçerli bir biyometrik pasaporta sahip olmaları ve dönüş veya devam bileti kanıtına sahip olmaları gerekecek.

VWP kapsamındaki ülkelerin vatandaşları, 1 Mart 2011’den bu yana İran, Irak, Kuzey Kore, Sudan, Suriye, Libya, Somali veya Yemen’i ziyaret etmeleri veya 12 Ocak 2021’den bu yana Küba’yı ziyaret etmeleri durumunda yine  vize başvurusunda bulunmalarının gerekeceği bildirildi.











Başa dön tuşu