GüncelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Grevin, 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde gerçekleşmesi bekleniyor!


Adanın güneyinde kamu hastanelerinde çalışan doktorlar, Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü (Okypy) ile anlaşmaya varamamalarının ardından 20 yıl sonra ilk kez önümüzdeki hafta 48 saatlik greve gitme kararı aldı

Grev 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek

Kıbrıslırum doktorlar, Sağlık Hizmetleri Örgütü yetkilileriyle anlaşmamalarının ardından önümüzdeki hafta 2 ve 3 Temmuz greve gitme kararı aldı.

Cyprus Mail‘in haberine göre, doktorlar ile Okypy arasındaki görüşmeler devam edecek fakat doktorlar acil müdahaleler dahil grevi daha da genişletme gibi daha sert önlemleri de gündemlerinde tutmaya devam ediyor.

Pasyki Sendikası Başkanı Sotiris Koumas grevle ilgili olarak, “48 saatlik grev 20 yıldır gerçekleşmeyen bir şey. İşler o kadar basit değil” açıklamasında bulundu.

Koumas: Sağlık Bakanı kendisini denklemin dışında göremez

Habere göre, Sendikalar Pasydy ve Pasyki’nin günün ilerleyen saatlerinde veya Perşembe gününe kadar bir açıklama yaparak önlemleri resmen duyurmaları bekleniyor.

Koumas, şu anda hastanede yatmasına rağmen Kıbrıslırum Sağlık Bakanını konuya dahil olmaya çağırdı, “Rahatsız olduğunu kabul ediyoruz ve özür diliyoruz. Ona iyi dileklerimizi iletiyoruz ancak sağlık bakanlığı bir şekilde dahil olmalı. Kendisini denklemin dışında göremez” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu