EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSağlıkSiyasetYaşam

Özersay: Reçete sayısının 30 binlerden 2 binlere düştüğü doğru mu?



Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sigortalıların şeker ve tansiyon gibi sıklıkla ihtiyaç duyulan ilaçlarını hastanelerde bulamadıklarını, hem ilaçlarını tedarik etmekte hem de ceplerinden ödedikleri paraları sonradan devletten geri almakta ciddi mağduriyet yaşadıklarını açıklayarak yetkililere tepki gösterdi

Özersay: Sizin hiç insafınız yok mu?

Özersay açıklamasında “Geçmişte sigortalılar ilaçlarını doktora yazdırdıktan sonra eczanelerden alabiliyorken şimdi ilacı kendi paralarıyla satın almak ve daha sonra da bin bir eziyet ile ilgili daireye sunup ilacın yüzde 80’nin en az iki ay ve bazen üç ay sonra kendisine yatırılmasını beklemek zorunda kalıyor” diyerek, “75 yaşında sigorta emeklisi vatandaşların bu sıcaklarda hastaneden sonra ilaçlarını ödeyip sonra da bu paranın peşine koşmasını, özel sektörde çalışanların izin alıp daireye başvuru yapmasını, dar gelirli olan bu insanların benzin yakıp başvuru yapmasını mı bekliyorsunuz? Bunun olmayacağını öngöremediniz mi?” diye sordu.

“Reçete sayısının 30 Binlerden 2 binlere düştüğü doğru mu?”

Özersay şöyle devam etti;

“Eski sistemde sigorta reçete sayısı 30 binli rakamlardayken şimdi bunun birkaç bine düştüğü söyleniyor. Bu durumda vatandaşlar yatırımları nedeniyle hakları olan sağlık desteğini kullanamıyorlar.

Yani haklarından mahrum bırakılıyorlar, eğer rakam bu oranda düştüyse yönetici konumda olanlar bunun nedeni nedir, bu yeni kurduğumuz mekanizma tamam değil demek ki demez mi?”

“Sigortalıların ilaç paraları eskiden 15 günde şimdi iki buçuk ayda ödeniyor”

2024 yılından önce sosyal sigortalıların ilaç paralarını 15 gün gibi kısa bir süre içerisinde devletten geri alabilirken şimdi bu sürenin iki ayı geçtiğine de dikkat çeken HP Başkanı Özersay “Sağlık kurulu kararıyla bir yıl boyunca belirli bir ilacı kullanması gerektiğini devletin tescil ettiği hastalar için de durum hiç farklı değildir” dedi ve “Bu insanlar ilaçları kendi ceplerinden kendileri satın almakta daha sonra da kimi zaman üç ay boyunca bu ilacın kendilerine geri ödenmesini beklemektedirler. Bu olacak şey midir?” diye sordu.











Başa dön tuşu