InstagramKıbrısManşetSiyaset

Harmancı: Guterres’in Kanlıdere projesi için çağrısı çok önemli bir kazanım




Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, son dönemde artan rüşvet ve yolsuzluk olaylarına dikkat çekti, kendi konumlarını vurguladı

Harmancı: Guterres’in Kanlıdere projesi için çağrısı çok önemli bir kazanım

Sosyal medya hesabından iki ayrı açıklama yapan Harmancı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, son İyi Niyet Misyonu Raporu’nda vize aşamasında olan Kanlıdere yürüyüş ve bisiklet yolunun kuzey Lefkoşa’ya genişlemesi konusunda uluslararası kurumlara fon sağlanması çağrısı yapmasının çok önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Harmancı, “Uzun süredir üzerinde çalışma yaptığımız ve Sn. Maria Angela Holguin’e 11 Mart’da LTB’ye gerçekleştirdiği ziyarette ayrıntılı bir şekilde sözlü ve yazılı olarak aktardığımız Kanlıdere projesi, hem iki toplumun tabanda yakınlaşmasına katkı sağlayacak hem de tüm Lefkoşa için hayatı değiştirebilme potansiyeli taşıyan büyük bir sosyal değişimi tetikleyecek” dedi.

“Bizim kendimizi feda edecek onurlu bir davamız var”

Harmancı bu paylaşımından birkaç saat sonra ise kinayeli bir paylaşım yaparak, son dönemde artan rüşvet ve yolsuzluk olaylarına dikkat çekti, kendi konumlarını vurguladı.

Harmancı, “Athena tanrısı tarafından yazılan hikayelerin hepsinin bir bafidi şivesi ile aktarımı ile coşan “demos”, sahte milliyetçilerin diplomaları, rüşvet çarkının bulaşmadığı bakanları ve girilen tüm hikayelerin en büyük sonucu olan “afrdodit” tanrısının mahçup gururları ile izlediler olanı biteni. Sizin tüm sahtekarlığınız içinde bizim asfaltımızsa konular, bizim kendimizi feda edecek onurlu bir davamız vardır ve olacaktır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu