InstagramKıbrısManşetYaşam

Yiğittürk: Katiller, hak ettikleri cezayı bulana kadar adalet kavgamız sürecek


Türkiye‘de yaşanan 6 Şubat deprem cinayetinde Adıyaman‘daki İsias Otel‘de hayatını kaybeden Şampiyon Meleklerden İzcan Nurluöz‘ün annesi Feriha Yiğittürk, mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı

Yiğittürk: Çocuklarımız adına otel denilen katil binada can verdi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yiğittürk, Türkiye’deki deprem davalarında verilen beraat kararlarına atıfta bulunarak, “Türkiye yargısı tarafından son günlerde peş peşe verilen kararlar, bizlerin bir gün bile mücadeleden neden vazgeçmediğimizin kanıtıdır” dedi.

“Mücadelemiz, ne azalacak, ne de biz vazgeçeceğiz” diyen Yiğittürk, ortada bir gerçek olduğunu; çocukların yapı güvenliği umursanmayan, yönetmeliklere uyulmayan, malzemesi çürük, kolonları güçsüz, adına otel denen katil binada can verdiğini vurguladı.

“Türkiye yargısı tarafından son günlerde verilen kararlar mücadeleden neden vazgeçmediğimizin kanıtıdır”

Yiğittürk şöyle devam etti;

“İhmal var. Kalpsizlik var. Vicdansızlık var. Göz ardı etmek var İnsan yaşamını hiçe saymak var.

Bilerek ve isteyerek insan yaşamına kast eden Bozkurt ailesi, kum yığınına dönen yapının hesabını verecek.

Türkiye yargısı tarafından son günlerde peş peşe verilen kararlar, bizlerin bir gün bile mücadeleden neden vazgeçmediğimizin kanıtıdır.

Çocuklarımızın yaşamına mal olan bu çarpık yapıyla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

“Katiller, hak ettikleri cezayı bulana kadar adalet kavgamız sürecek”

20 Temmuz törenlerine katılımın en üst düzeyde gerçekleştirildiği ülkemize, Türkiye siyasetinin en üst isimleri de geldi.

Eminiz, ülkemizi yönetenler, bu güne kadar olduğu gibi, bu süreçte de çocuklarımızın hakkını savunmuşlar, bu ortak davamızı dile getirmişlerdir.

Türkiye yetkililerinden talebimiz, adaletin yerini bulması ve katillerin olası kast ile yargılanmasıdır.

Bir an bile mücadelemizden geri adım atmayacağız. Katiller, hak ettikleri cezayı bulana kadar adalet kavgamız sürecek. Pes etmeyeceğiz”











Başa dön tuşu