InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Yüzde 58: Yeni partilere/hareketlere ihtiyaç var




Kıbrıs’ın güneyinde, Cypronetwork şirketi tarafından temmuz ayında yapılan bağımsız bir kamuoyu araştırması sonuçlarına göre her 10 Kıbrıslırumdan 4’ü yaklaşan seçimlerde geleneksel partiler dışında herhangi bir partiye oy vereceğini belirtti

Yüzde 58: Yeni partilere/hareketlere ihtiyaç var

Ayrıca anket sonucuna göre, “Gelişmelere rağmen yaklaşan seçimlerde geçmişte oy verdikleri ‘geleneksel’ partilerden birine yeniden oy verecekler” görüşüne de her 2 katılımcıdan 1’i katılmıyor ve katılımcıların 3’te 1’inden daha azı katılıyor.

Ankete göre; yeni partilere/hareketlere ihtiyaç olup olmadığı sorusuna katılımcıların yüzde 58’i evet ve yüzde 27’si ise hayır cevabını verdi.

Araştırmaya göre, yüksek oranlar ve Fidias Panayiotou‘nun Avrupa Parlamentosu‘na seçilmesi, her 10 Kıbrıslıdan 6’sı tarafından olumlu bir gelişme olarak görüldü ve her 10 kişiden 7’si bunun bir protesto oyu olduğunu düşünüyor.

Her iki Kıbrıslıdan biri (yüzde 48) Fidias Panayiotou’nun yeni rolünde başarılı olacağına inanıyor.

Aynı zamanda, ankete katılanların 10’da 6’sından fazlası (yüzde 64), belediye seçimlerinde bağımsız adayların 55 bin oyu aşmasını olumlu görüyor.

ELAM‘ın yükselişinin demokrasi için tehlikeli olup olmadığı sorusunda, kamuoyu ikiye bölünmüş durumda; görüşe katılanlar yüzde 40 ve katılmayanlar yaklaşık yüzde 43 oranında.

Milletvekillerinin değerlendirilmesi

Ülkenin en iyi üç milletvekilinin kim olduğu sorusunda en yüksek oranlar Annita Demetriou (yüzde 28), Irene Charalambidou (yüzde 11), Stefanos Stefanou (yüzde 10), Pavlos Mylonas (yüzde 8), Averof Neofytou (yüzde 7) ve Efthymios Diplaros’ta (yüzde 7) kaydedildi.

En iyisinin kim olduğu sorusunda, daha düşük oranlarla aynı kişiler kaydedildi.

Araştırma 2-29 Temmuz tarihleri arasında bin kişilik bir örneklemle, hanelerde yüz yüze ve telefonla görüşmeler yapılarak gerçekleştirildi.











Başa dön tuşu