InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Erhürman: “Kamu”nun da paydaşlar arasında olduğu yönünde güçlü iddialar var


Özgür Gazete‘nin dün kamuoyuna duyurduğu ve gündeme bomba gibi düşen KÖLE KAMPI haberiyle ilgili açıklama yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu büyük utancı yakından takip edeceklerini söyledi, bunun üzerinin örtülemeyeceğinin herkesin farkında olması gereken bir gerçek olduğunu vurguladı

Erhürman: Gayri insani koşullarda, ‘karın tokluğu’na çalıştırılıyorlar, üstüne şiddet/tehdit iddiaları da var

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, yabancı işçilerin bu ülkeye gelmesinin, aslında belki de yalnızca kendi ülkelerinden gitmek istemeleri olduğunu belirtti, buralarda aylarca çalışsalar kazanamayacakları paraları da aracılara peşin olarak ödemek zorunda bırakılan insanlar olduklarını kaydetti.

Erhürman, “Buralarda gayri insani koşullarda ‘barındırılıp’, ‘karın tokluğu’na çalıştırılıyorlar. Basına yansıyan örnekte, ön izinle getirildikleri işin sürekli/düzenli olmayacağı, aracılara ödedikleri parayı geri kazanabilecekleri bir süreyi bile içermediği açık” dedi.

“‘Kamu’nun da paydaşlar arasında olduğu yönünde güçlü iddialar var”

“Bütün bunlar yetmezmiş gibi tehdit, darp, şiddet iddiaları var” diyen Erhürman şöyle devam etti;

“İnsanlar buraya emeklerine ihtiyaç duyulduğu belirlendiği için gelsin, insan onuruna yaraşır bir gelire, barınma koşullarına sahip olsun, çalışma izniyle çalışsın, kayıt dışı yaşam yayılmasın, ‘kamu’ tüm bunları denetlesin diyor düzenlemeler.

Ama en ağır insan hakkı ihlallerinin gündemde olduğu bu olayda ‘kamu’nun da paydaşlar arasında olduğu yönünde güçlü iddialar var.

“Bu işin örtülecek, bastırılacak hiçbir tarafı yok”

Özgür Gazete ve sevgili Pınar Barut‘un konuyla ilgili haberleri ve eldeki tüm bilgi ve belgelerin polise iletildiği yönündeki açıklamalardan sonra herkesin, tüm kurumların, bu işin örtülecek, bastırılacak hiçbir tarafının olmadığının farkında olduğunu umuyor ve düşünüyorum.

Çok yakından takip edeceğiz. Yaşadığımız bu büyük utanç, bundan sonra bu topraklarda başka insanların da aynı insan hakkı ihlalleriyle karşılaşmaması için bir başlangıç noktası oluşturmak zorunda”

YILIN İNSANLIK SKANDALI | 21. yüzyılda köle kampı











Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu