EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

KTÖS, KTOEÖS ve El-sen’den Hür-iş’e destek: İşçiler Nazi Kampları’nda yatırılırken, Ticaret Odası nerededir?


Asgari Ücret Tespit Komisyonu‘nun toplantısı bu kez de atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in “cenazeye katılacak” gerekçesiyle ertelendi. Masada işçi tarafını temsilen bulunan Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı (Hür-iş) Ahmet Serdaroğlu duruma isyan etti, Serdaroğlu’na birçok sendika da destek verdi

Sendikalar destek verdi

Komisyonun toplantı yapacağı salona destek vermek üzere Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) de destek verdi.

KTÖS adına Genel Sekreter Burak Maviş, KTOEÖS adına Başkan Selma Eylem ve El-sen adına Genel Sekreter Hüseyin Peksever Serdaroğlu’nun basın açıklaması sırasında yanında bulundu.

 

“Ticaret Odası bağışlanan vergilerden bahsetsin”

Serdaroğlu şunları söyledi;

“Dün olacak toplantı bugüne ertelendi. Tam kapıya geliyoruz bir görevli bana toplantının saat 16.00’a ertelendiğini söylüyor. Kimseye haber verilmemiş. Gerekçe ne? Sayın Başbakan cenazeye gitmiş. Allah kabul etsin, biz de cenazeden geliyoruz.

Bugün ayın 18’i. Asgari ücretin ilan edilmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanması lazım.

Ticaret Odası talihsiz bir açıklama yapıyor. İnsan hayatında son derece önemli olan, yapılan zamlar karşısında hayatlarını idame ettirebilmeleri adına yapılacak artışın yapılmamasını öneriyor.

Bu önerisinde de bizim paramızla hükümetin Fiyat İstikrar Fonu‘na kaynak yaratmasını ve elektrik ile akaryakıt fiyatlarını aşağıya çekmesini istiyor.

Ama hiç ödenmeyen vergilerden, Ercan Havalimanı’na bağışlanan vergilerden, birçok iş insanının affedilen vergilerinden hiç bahsetmiyor.

Bunları affetmeseydiniz bu fonda para olacaktı ve bugün akaryakıta, elektriğe yapılan zamların vatandaşın boynuna asılmayacağını söylemiyor.

“Bu halka ‘istikrarlı’ ihanettir”

Bu açıklamaları elektrik zammı yapıldığında yapmalıydı Ticaret Odası Başkanı.

Birçok dedikodu duyuyoruz, inşallah doğru çıkmaz.

Bugün asgari ücreti belirleyeceklermiş ama işverenler itiraz edecekmiş, itiraz da kurultay sonrası değerlendirilecekmiş ve belirlenen ücret iptal edilecekmiş. Kurultay öncesi kurultay hesapları yapılıyor, asgari ücret buna meze yapılıyor.

Bu gerçekse halka ihanettir hem de istikrarlı bir ihanettir. Bu oynanan oyunlarla bu masanın itibarını da bozdunuz, yazıklar olsun size.

Bu sermaye babaları hazırsa hadi servet vergisini koyalım. Son model arabalar sürüp, casinolarda rulet masalarında olacaksınız, son model hayat yaşayacaksınız sonra da asgari ücret artışına karşı çıkacaksınız.

İşçiler Nazi Kampları’nda yatırılırken, Ticaret Odası nerededir?











Başa dön tuşu