InstagramKıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Bu halkın daha fazla bu maskaralığı çekmek zorunluluğu yoktur


Cumhuriyet Meclisi‘nde öğleden bu yana devam eden “Meclis Başkanı Krizi” sonrası, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Yapılması gereken bir an önce seçime gitmektir” dedi

Tam bir kaos!

Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) geçtiğimiz dönem (2022) 5. turda adeta zorla seçtirilen Zorlu Töre‘yi bugünkü Meclis Başkanlığı seçiminde tekrar aday göstermesi krizi neden oldu.

Töre, tam 4 oylamada da yeterli oyu alamadı ve UBP Milletvekili Sunat Atun kürsüye çıkarak aday değiştirdiklerini açıkladı.

Yeni aday Kutlu Evren olarak duyuruldu ancak Evren de ilk oylamada 26 ret oyu alınca kriz iyice büyüdü.

Meclis Başkan Yardımcısı CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, seçimin tekrarlanmasının Meclis İçtüzüğü’ne uygun olup olmadığının incelenmesi için Genel Kurul’a ara verdi.

İşte o ara 21.35 itibariyle tam 3.5 saattir devam ediyor.

Erhürman: Bu film bitti, yapılması gereken erken seçimdir

Bu sırada Meclis’te Genel Kurul’u takip eden basına konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da “Bu film bitti. Yapılması gereken; iradenin sahibine geri dönüp onun kararını almaktır. Yani erken seçimdir” dedi.

Mecliste rezalet yaşandığını söyleyen Erhürman, bir hükümetten asgari düzeyde güvenoyu almasının, Meclis Başkanı seçmesinin ve bütçesini geçirmesinin beklendiğini söyledi, “Bunlar gerçekleşmediğinde, hükümet yok demektir” ifadelerini kullandı.

“29 vekilden bahsediyoruz, 1 Meclis Başkanını seçemedi”

Erhürman şöyle konuştu;

“Sabahtan bu saate kadar yaşananlara bakın. Bu ülkeyi yönetmeye çalışmak mıdır, yoksa koltuğa kim oturur kavgası mıdır? Konuşacak çok fazla şey kalmadı. Halktan beklentim şudur; burada yaşananları unutmayın.

Normal şartlarda bugün bu işin bitmesi gerekiyor. Biter mi bitmez bu saatten sonra bilmem ama ülkeyi yönetme iddiası vardı ya, o iddia sona ermiştir.

29 vekilden bahsediyoruz, 1 Meclis Başkanını seçemedi. Peki bütçede ne olacak? 2 ay sonra bütçe var. Bölgede savaş var, ülkede ekonomik kriz var, alın size ciddiyet, sorumluluk budur. Bu halkın daha fazla bu maskaralığı çekmek zorunluluğu yoktur” dedi.











Başa dön tuşu