InstagramKıbrısManşetSiyaset

Çeler: Bu kriz, “toplum iradesine bağlı yönetimin” ne kadar önemli olduğunun ispatıdır




Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Cumhuriyet Meclisi’nde yaşanan “Başkanlık Krizi”ne işaret ederek, Başbakanlık makamında bulunan Ünal Üstel’in başkalarını suçlayacağına derhal erken seçim kararı alması gerektiğini vurguladı

Çeler: Bu kriz, “toplum iradesine bağlı yönetimin” ne kadar önemli olduğunun ispatıdır

Yazılı açıklama yapan Çeler, Meclis Başkanlığı Krizi’nin tam bir rezalet olduğunu ve bu rezaletin de “toplum iradesine bağlı yönetimin” ne kadar önemli olduğunun bir ispatı olduğunu kaydetti.

Meclis’in de hükümetin de toplum iradesine dayalı olması hayatidir” diyen Çeler, bu olmadığı sürece ne bu krizlerin biteceğini ne nisap sorununun çözüleceğini ne de yönetimde bir arpa boyu yol alınabileceğini kaydetti.

“Bir dünya sıkıntıyla boğuşan Kıbrıs Türk toplumu bir de bu skandalları çekmek zorunda değildir”

Meclis Başkanlığı kriziyle, hükümette olan UBP-DP-YDP’nin ne kadar koltuk sevdalısı, halktan kopuk ve doldurdukları makamların ciddiyetini kavrayamamış olduklarının da bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Çeler, bu krizin önümüzdeki saatler ya da günlerde çözülmesinin de erken seçimin önüne geçemeyeceğini belirtti.

Çeler, “Ünal Üstel başkalarını suçlayacağına Meclis’teki vekilleri üzerinde bir itibarı ve bahsedildiği gibi bir liderlik istikrarı olmadığını kabul etsin. Sonrasında da erken seçim kararını gecikmeden açıklasın. Bir dünya sıkıntıyla boğuşan Kıbrıs Türk toplumu üstüne bir de bu skandalları çekmek zorunda değildir” dedi.











Başa dön tuşu