InstagramKıbrısManşetSiyaset

CTP PM’den farklı bir eylem planı çıkmadı: “Öztürkler seçilmemiştir, hukuken oturum açamaz”




Geçersiz oy” kullanıldığı halde, Ulusal Birlik Partisi (UBP) adayı Ziya Öztürkler‘in “Meclis Başkanı” olduğunun Resmi Gazete‘de ilan edilmesinden sonra Parti Meclisi‘ni (PM) toplayan ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), alınan kararları açıkladı

Erhürman: Öztürkler seçilmemiştir ve Başkan sıfatıyla oturum açması hukuken mümkün değildir

PM toplantısı sonrası CTP Genel Merkez’de açıklama yapan Erhürman şunları kaydetti;

“Meclis’te 3 hukukçu var ve üçünün de ortak görüşü, çift mühür kullanılan 3 oy pusulasının ‘geçersiz’ olduğu yönünde. Yani Ziya Öztürkler seçilmemiştir ve Meclis’te Başkan sıfatıyla oturum açması hukuken mümkün değildir.

Öztürkler’in açacağı herhangi bir oturum bizim nezdimizde hukuken açılmış bir oturum niteliği taşımayacaktır. Bu hukuki görüşler Meclis tarafından talep edilmiştir ve görüşler de  22 Ekim’de verilmiştir. Buna rağmen 23 Ekim’de Başkan ilan edilmiştir.

Bu Meclis Başkanlığı seçiminin tamamlanmadığı anlamına gelir.

Bizim bundan sonraki tavırlarımız bu gerçekler üzerine inşaa edilecek. PM’miz de oy birliğiyle bu doğrultuda hareket edilmesi kararını üretmiştir ve bu süreci yürütme yetkisini de Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) vermiştir.

“Böyle bir oturuma CTP’nin katılması mümkün değildir ancak CTP 19 vekiliyle Meclis’te olacaktır”

Bu bir eylem biçimi değil doğrudan doğruya Meclis’in kendi hukukunun gereği olanlardır. Öztürkler’in şu anki durumu sadece fiili bir durumdur, hukuken açıklanabilecek bir durum değildir.

CTP açısından mesele Meclis’i çalıştırmamak değildir. Bu şekilde Meclis’in çalışacağı iddia edilirse, hukuka aykırı çalışmış olacaktır. Kendine hükümet diyen yapı Meclis’i hukuka uygun çalıştırmayan yapı konumuna dönüşecektir.

Pazartesi günü eğer Sayın Öztürkler orada oturursa bu sadece fiili bir şey olacak ve oturum hukuken açılmamış olacak. Böyle bir oturuma CTP’nin katılması mümkün değildir ancak CTP 19 vekiliyle Meclis’te olacaktır.

Meclis Başkanlığı seçimleri tamamlanmadığı için de Meclis Başkan Yardımcılığı seçimleri gündemde değildir”

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu