InstagramKıbrısManşetSiyaset

Rogers: Meclis’in itibarı ciddi şekilde zedelendi, Başkanlık seçimlerinin tekrarlanması gerekiyor




Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, “geçersiz” oylara rağmen Ulusal Birlik Partisi (UBP) adayı Ziya Öztürkler‘in Meclis Başkanı ilan edilmesine karşın ana muhalefetle birlikte mücadele edeceklerini açıkladı

Rogers: Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşananlar Meclis’in itibarını ciddi şekilde zedeledi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rogers, UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin; attığı her adımda siyasi çıkarlarını ön planda tutarak ülkeyi hukuk devleti ilkesinden her geçen gün uzaklaştırdığını ve demokrasiye zarar vererek ve halkın devlete olan güvenini sarstığını söyledi.

Rogers, “Özellikle geçtiğimiz günlerde Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşananlar, demokrasinin kalesi olması gereken Cumhuriyet Meclisi’nin itibarını ciddi şekilde zedelemiştir” dedi.

“Öztürkler’in başkan ilan edilmesi kabul edilemez”

Rogers şöyle devam etti;

“Son olarak, Sayın Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanı seçilme sürecinde kullanılan geçersiz oyların sayılarak tüm itirazlara rağmen kendisinin iktidar tarafından başkan ilan edilmesi, kabul edilemez bir durumdur.

Bu konuda meclisin üç hukukçusunun yazılı görüşleri olmasına karşın bu görüşlerin dikkate alınmamış olması, yapılan yanlışı açıkça ortaya koymaktadır.

“Mücadelemizi ana muhalefet ile birlikte sürdüreceğiz”

Pazartesi günü itibarıyla meclisteki mücadelemizi ana muhalefet partisi ile birlikte sürdüreceğiz. Hukuk devletinin gerekliliklerini yerine getirmeyen, her fırsatta hukuku, anayasayı ve meclisin itibarını zedeleyen bu uygulamalara karşı hep birlikte ‘dur’ diyeceğiz.

Bu yaşananlara karşı tek vücut olma, birlik olma zamanıdır. Meclisin asli görevine dönmesi, yasama faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için iktidar partilerinin sağduyu ile hareket ederek yapılan hatadan bir an önce dönmesi, Meclis Başkanlığı seçimini tekrarlaması gerekmektedir. Temsil ettiğimiz halkımız adına öncelikle yapılması gereken budur”











Başa dön tuşu