Adli OlaylarInstagramKıbrısManşet

Polis: Zanlı emare alınan telefonunun şifresini vermedi, kırmak için üzerinde çalışıyoruz






Teminata bağlı davaları olan bir kişiden, “teminat değişikliğini yaptırma ve dava dosyalarını kapatma” vaadiyle, “1 milyon euro” istediği iddiasıyla tutuklanan zanlı V.Ş’nin ismini verdiği ve onun da aynı mesele için 200 bin dolar istediği iddia edilen zanlı D.A bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

Polis: Aynı kişiden aynı vaatlerle 200 bin dolar istedi

Mali Şube‘ye ulaştırılan bir ses kaydıyla başlayan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı D.A bugün yeniden Mahkemeye çıkarıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli, meselenin tahkikat polisi Yahya Suiçmez Mahkemede olguları aktardı ve zanlı D.A’nın, “Ağır Suç İşlemek İçin Gizli İttifak”, “Suç İşlemeye Teşvik”, “Sahtekarlıkla Para Temini“, “Adaletin Tecellisini Engelleme” suçlarından methalder olduğunu belirtti.

Polis zanlının methalder olduğu suç konusunun; 13 Mart 2024 tarihinde Girne’de meydana gelen “1 milyon euro karşılığı, teminata bağlı dava dosyalarının kapatılacağı teklifi” ile ilgili yürütülen soruşturma olduğunu, zanlı D.A’nın bu soruşturma kapsamında alınan ifadeler doğrultusunda, olayla bağlantılı olabileceği şüphesiyle tutuklandığını belirtti.

Polis zanlı D.A ile ilgili yapılan tahkikatta, “1 milyon euro karşılığında dava dosyalarının kapatılması” teklif edilen aynı kişiye 2 Temmuz 2024’de gittiğini ve aynı davalarıyla ilgili aynı vaatlerle olarak 200 bin dolar istediğinin tespit edildiğini kaydetti.

Polis zanlı D.A‘nın 11.02.2025 tarihinde tespit edilerek konuyla ilgili kendisinden izahat istendiğini, zanlının da bu görüşmeleri tamamen iyi niyetle ve yardımcı olmak maksadıyla yaptığını söylediğini aktardı.

Zanlı D.A’nın tutuklanarak 12 Şubat‘ta Girne Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldığını ve hakkında 2 gün tutukluluk emri alındığını ve 14 Şubat 2025 tarihinde de yine Mahkemeye çıkarılarak 5 gün daha ek tutukluluk emri alındığını hatırlatan Polis, bu süre zarfında da zanlıyla ilgili 12 ifadenin temin edildiğini kaydetti.

Polis: Zanlı D.A başka bir kişiye de aynı vaatlerle, “3-5 milyon civarı, ne verebilirsen” teklifi yaptı

Alınan ifadelerde, zanlının benzer 9 meseleyle daha ilgisi olduğunun tespit edildiğini belirten Polis, zanlı D.A’nın bir kişide daha “3-5 milyon civarı, ne verebilirsen” diyerek para talebinde bulunduğunun tespit edildiğini aktardı.

Bu konuda verilen ifadenin yeni bir ifade olduğunu, bunun teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini söyleyen Polis, meseleyle bağlantısı tespit ettikleri kime ait olduğu bilinmeyen 10-12 telefon numarası belirlediklerini kaydetti.

Bu telefon hatlarının kime ait olduğu ile ilgili tahkikat yürütülmesi gerektiğini belirten Polis, mesele ile ilgili olarak tespit edilen 10-12 kişinin de polise davet edilerek ifadelerine başvurulacağını söyledi.

Polis: Telefonu emare alındı ancak şifresini vermediği için henüz incelenemedi

Polis, mesele ile ilgili ifade vermek isteyen ve yurt dışından gelecek olan kişilerin de olduğunu belirtti. Ayrıca, zanlı D.A’nın telefonunun emare olarak alındığını ancak zanlının telefonun şifresini söylememesi nedeniyle henüz inceleme yapılamadığını, şifrenin kırılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Polis, zanlı D.A’nın yapılan tahkikata etki etme olasılığı olduğunu ve tahkikatın salimen yürütülmesinin sağlanması için 5 gün süreyle tutukluluk talep etti.

Bu sırada zanlı D.A parmak kaldırarak söz istedi ancak Yargıç uyarı yaparak avukatının konuşacağını söyledi.

Ayrıca zanlı, hakkında yapılan suçlamalara söz verilmediği halde cevap vermeye ve bazı mimikler yapmaya başlayınca, Yargıç tarafından Mahkemeye saygılı olması için son kez uyarıldı.

Avukat Söylemez: Tutukluluğa itirazımız yok, suçsuzluğumuz ıspatlanacak

Mahkemede söz alan savunma avukatı Tekin Söylemez, meselenin tahkikat polisi Yahya Suiçmez’e, “Zanlıyı ilk olarak hangi mesele ile ilgili olarak tutukladınız?” diye sordu.

Polis zanlı D.A’nın, ilk önce “1 milyon euro karşılığı davaların kapatılması teklifi” hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tespit edildiğini ancak aynı müştekiye bizzat zanlı D.A’nın 200 bin dolar talep ederek aynı vaatte bulunmasından dolayı tutuklandığını belirtti.

Avukat Söylemez, “1 milyon euro” olarak anılan davayla ilgili olarak tutuklanan V.Ş’den alınan ifade de, V.Ş ile D.A’nın ne zaman tanıştıklarına dair bilgi alıp alınmadığını sordu, Polis, iki zanlının Haziran 2024’de tanıştığını söyledi.

Avukat Söylemez, “1 milyon euro teklif mart ayında yapıldığına göre; bu olaydan 3 ay sonra tanıştılar. Yani zaten D.A ve V.Ş’nin bir tanışıklığı yoktu ama ortak tanıdıkları vardı ve bu yüzden mi böyle bir ihtimal görüyorsunuz?” diye sordu.

Polis şu cevabı verdi; “1 milyonluk teklifle ilgili olarak şüpheli konumunda. Çünkü V.Ş’nin D.A’ya gönderdiği bir mesajda, bu meseleyi ona devrettiğini tespit ettik”

Mahkeme 5 gün tutukluluk emri verdi

Savunma Avukatı, 5 günlük tutukluluk süresine itiraz etmeyeceklerini çünkü zanlı D.A’nın suçsuz olduğunun kanıtlanması için polisin bu tahkikatı bitirmesine imkan tanımak gerektiğini belirtti.

Mahkeme zanlı D.A’nın 5 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

(Haberin tüm hakları saklıdır, izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

Polis: Zanlı, “Ben aracıyım, iyi niyetle yardımcı olmak istedim” dedi













Başa dön tuşu