
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), hakkında “kara para“, “yasa dışı bahis“, “şike” gibi iddialar bulunan Hakan Törehan‘a ait Miracle Estate‘nin, Bafra bölgesindeki bir proje için yaptığı “temelleri atıldı” şeklindeki reklamların gerçeği yansıtmadığını duyurdu
KTİMB: Herhangi bir satış yapılmadı
KTİMB, üyeleri olan olan bir yap sat firması ile Bafra bölgesinde arazisi bulunan yabancı uyruklu ancak KKTC vatandaşı olan bir şahıs arasında bir satış sözleşmesi imzalandığını belirttiği açıklamasında, bu sözleşmenin imzalanmasının akabinde de mevcut imar mevzuatına uygun olarak izinlendirilmiş başka bir projenin satışa sunulduğunun bilgisinin kendisine ulaştığını bildirdi.
KTİMB açıklamasında, “Bu süre zarfında Miracle firması, konu müteahhitten 150 adet daire satın almak için girişimde bulunmuştur. Söz konusu görüşme sonucunda herhangi bir satın alma ve/veya satış sözleşmesi ve/veya herhangi bir ödeme gerçekleşmemiştir” denildi.
“Reklamlar gerçeği yansıtmıyor”
Açıklama şöyle devam etti;
“Hal böyle iken ve Miracle firması tarafından bahse konu 150 (yüz elli) daire satın alınmamış olmasına rağmen konu projede otel ve gazino mevcutmuş gibi pazarlanmaya çalışılması, alınmış izinlerle bağdaşmamakta ve dolayısıyla gerçeği yansıtmamaktadır.
Ayrıca bölgede yürürlükte olan imar mevzuatının, konu arazi içerisine otel ve gazino yapmaya hiçbir surette olanak vermediği hususunu ve bu çerçevede NFT ve Miracle tarafından projenin temelleri atıldığı yönünde yapılan reklam amaçlı yayınların doğruyu yansıtmadığını kamuoyunun bilgisine getiririz”