Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Bu 3 vekili tanıyın ve bir kenara not edin






Hakın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “sahte diploma” soruşturması nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması gündeme gelen ancak komitedeki Ulusal Birlik Partili (UBP) vekillerin oylarıyla reddedilen UBP’li vekil Emrah Yeşilırmak‘la ilgili, “Verdikleri kararla rezil oldular” dedi

Özersay: Korktular. Meselenin Mahkemenin önüne gelmesinden korktular

Sosyal medya hesabından videolu açıklama yapan Özersay, UBP’li vekiller, Oğuzhan Hasipoğlu, Hasan Küçük ve Ahmet Savaşan’ın oylarıyla dokunulmazlığın kaldırılmasına engel olduklarını belirtti.

Yeşilırmak hakkında “sahte diploma aldığı” ve “tedavüle sürdüğü” ile ilgili bir polis soruşturması olduğunu, bu vekillerin hayır oyu vererek adalete engel olduklarını belirterek, “Ne yaptılar aslında? Korktular. Nereden korktular? Meselenin Mahkemenin önüne gelmesinden korktular” dedi.

“Bu davranışlarıyla da rezil oldular”

Özersay şöyle devam etti;

“Çünkü mahkeme bu suçlamayı teyit ederse rezil olacaklardı. Ancak bu davranışlarıyla da rezil oldular. Adaleti geciktirmiş durumdadırlar.

Bu 3 vekili tanıyın ve bir kenara not edin.

Meclis’in içtüzüğüne göre; 10 günlük bir süreç başladı. CTP itiraz ederse Genel Kurul’a gelecek ve Genel Kurul’da oylanacak.

“Daha bu işin sonuna gelmedik”

Ama bir gerçek var ki; bugüne kadar sahte diploma aldığı ve verdiği iddia edilenler, polis önüne çıktılar, Mahkeme önüne çıktılar, tutuklandılar.

Kimisi hala cezaevinde. Hem diploma verenlerin hem de alanların yargılanmaları devam ediyor. Ama bu 3 vekil, kendi vekillerini polis önüne, mahkeme önüne çıkmaktan dokunulmazlık zırhıyla korumayı tercih ettiler.

Bu davranışlarıyla zaten rezil oldular. Daha bu işin sonuna gelmedik”











Başa dön tuşu